Zaujímavosti

Mýty o starostlivosti o pleť, ktoré potrebujete poznať, aby ste ušetrili peniaze

mýty

videní: 746

4. Mýtus: Prírodné, rastlinné produkty starostlivosti o pleť sú pre vašu pleť lepšie

Ak máte radi organickú starostlivosť o pleť, znamená to, že váš výrobok by mal byť plný rastlinných dobrôt, ktoré boli vypestované a spracované ekologicky. Myslite na rastlinné výťažky, oleje, maslá a esenciálne oleje – dobré veci priamo z prírody. Hľadajte pečať USDA Organic; ak je tam, znamená to, že najmenej 95 % zložiek je organických.

Nezamieňajte si pojem “prírodný” s pojmom úplne bezpečný alebo ekologický. Niektoré výrobky označené ako “prírodné” môžu stále obsahovať zložky, ktoré nie sú dobré. Napríklad skvalán, hydratačná látka, ktorá niekedy pochádza zo žralokov, čo prispieva k ich lovu. Fuj!

5. Mýtus: Granulované exfoliačné prípravky sú pre vašu pleť hrozné

Tu je teda informácia o istom exfoliátore na báze marhúľ, ktorý sa už celé veky povaľuje na pultoch drogérií. Odborníci na starostlivosť o pleť z rôznych spoločností nad ním mávajú červenou vlajkou. Ukázalo sa, že používanie exfoliačných prípravkov s orechovými škrupinami a marhuľovými jadierkami môže vašej pleti skutočne uškodiť. Dostali trochu zlú povesť, ale pravdou je, že granulovaný peeling môže byť úžasný, ak ho robíte správne.

Namiesto toho, aby ste siahli po produktoch s drsnými škrupinami alebo jadierkami, ktoré môžu na vašej pokožke vytvoriť drobné trhlinky, zvážte jemnejšie možnosti, ako sú kryštáliky cukru. Podľa dermatologičky Rachel Burnsovej si môžete pripraviť prírodný exfoliant priamo v kuchyni. Stačí zmiešať kokosový olej s použitou kávovou usadeninou alebo kryštálovým cukrom podľa vašich predstáv, jemnými krúživými pohybmi ho naniesť na pokožku, opláchnuť a hydratovať ako zvyčajne (ak vám to vyhovuje, poraďte sa so svojím dermatológom).

6. Mýtus: Používanie tej istej zložky starostlivosti o pleť v priebehu času môže spôsobiť, že sa pleť stane voči jej účinkom imúnna

Medzi ďalšie mýty na našom zozname patrí tento. Podľa lekárov si vaša pokožka časom nevytvára imunitu voči výrobkom starostlivosti o pleť. Vaša pokožka sa síce môže stať tolerantnou voči určitým zložkám bez akýchkoľvek negatívnych účinkov, ale neexistuje žiadny priamy proces, ktorým by sa vaša pokožka stala imúnnou voči účinkom výrobkov starostlivosti o pleť.

Odborníčka zdôraznila, že ak máte pocit, že vaše produkty nerobia svoje, je najlepšie poradiť sa so svojím estetikom alebo dermatológom, aby ste zistili, čo sa deje, a opatrne vykonať zmeny. Nemusíte sa teda obávať, že si vaša pleť príliš zvykne na vaše obľúbené produkty a minie viac peňazí na nákup nových.

7. Mýtus: Póry sa môžu zmenšiť

Poďme sa porozprávať o póroch – títo drobci sú väčšinou podmienení vašimi génmi, rovnako ako vaša výška alebo farba vašej pokožky, vlasov a očí. Všetko je to vo vašej DNA a, bohužiaľ, neexistuje žiadny zázračný trik, ktorý by veľké póry zmenšil. Ale to nevadí – aj tak by ste nechceli, aby prípravky na starostlivosť o tvár zasahovali do vašich génov.

Existujú tipy “ako zmenšiť póry”, ale väčšina z nich sú len mýty, ktoré kolujú v kozmetických kruhoch. Hoci póry zázračne nezmenšíte, môžete používať produkty, ktoré vašej pleti poskytnú trochu viac lásky a podporia jej celkové zdravie. Keď sú póry upchaté nečistotami, olejom a baktériami, môžu vyzerať väčšie ako zvyčajne. Nezabúdajte, že svoju úlohu môže zohrať aj poškodenie pokožky slnkom, ktoré môže spôsobiť, že póry sa budú zdať väčšie, pretože naruší kolagén, elastín a vlhkosť, ktoré udržujú vašu pokožku pružnú a spokojnú. Starajte sa o svoju pleť a ona sa vám poďakuje!

Zdroj: brightside / topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov