Tipy a triky

Prečo by si mal čo najskôr začať spať nahý?

nahý

videní: 1.6K

Ľudia, ktorí spia menej, majú podľa prieskumu pravdepodobnejšie problémy s nadváhou, majú tendenciu byť menej aktívni a sú všeobecne menej zdraví. Ako sa však ukazuje, jedným z najjednoduchších spôsobov, ako sa tomu všetkému vyhnúť, je vyzliecť si pyžamo a spať nahý.

1. Pomáha to lepšie spať

Prečo by sme mali začať spať bez pyžama

Ukázalo  sa, že lepšie spíme, keď je naša telesná teplota o niečo nižšia. Dokonca aj mierne zvýšenie ako 0,4 ° C môže mať vplyv na oblasti mozgu, ktoré regulujú spánkové cykly, a tým sa narušuje náš spánok. Je zrejmé, že akékoľvek ďalšie oblečenie by spôsobilo viac tepla, a preto je najlepším riešením spať nahý.

2. Chráni to našu pokožku

Prečo by sme mali začať spať bez pyžama

Hygienický odborníci hovoria, že nič nás nás nechráni pred škodlivými baktériami, ktoré pyžamá často zhromažďujú. Navyše, textil môže obsahovať chemikálie, ktoré prenikajú do našej pokožky a dráždia ju, takže je oveľa zdravšie spať bez oblečenia.

3. Spi nahý, ak chceš mať lepšie vzťahy

Prečo by sme mali začať spať bez pyžama

Je dokázané, že kontakt koža na kožu zvyšuje uvoľňovanie „hormónu lásky“, oxytocínu, u matiek a ich detí, čo vedie k ich pevnejšej väzbe. Ale navyše, ako tvrdí výskum v knihe , Blízke stretnutia: Komunikácia vo vzťahoch: „Cítime sa viac v spojení s niekým, ak sa nás dotkne.“ Takže spánok bez oblečenia by poskytoval viac času na dotyky, čo ti pomôže cítiť väčšiu blízkosť k partnerovi.

4. Zabraňuje to priberaniu

nahý

Ak budeme mať svoje telá v noci chladnejšie, môže nám to tiež pomôcť zostať štíhlejšími. Štúdia ukázala, že nízke teploty zvyšujú naše schopnosti spaľovať kalórie, pretože ľudia, ktorí spali v chladnejších miestnostiach spálili o 75 kalórií viac než tí, ktorí spali v teplejších miestnostiach. Pyžamo ťa rozhodne zohreje, takže si ho radšej vyzleč, aby si nepriberal kilá navyše.

5. Zvyšuje to našu sebaúctu

Why We Ought to Start Sleeping Without Any Pajamas

Je dosť zaujímavé, že štúdia ukázala, že to, že sme nahí, nám dáva možnosť lepšie pocítiť naše telo, čo nám pomáha byť spokojnejší so svojim životom. A, samozrejme, nočný čas je najlepší čas na toto precvičenie, takže skús spať nahý – môže to mať vplyv na tvoj obraz o sebe samom a celkovo sa budeš cítiť istejšie.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov