TOP 10

Prečo je záchod zvyčajne bielej farby?

záchod

videní: 2.7K

Môže sa javiť ako dobrý nápad vyrábať záchod tmavej farby, aby sa zamaskovali akékoľvek škvrny, ktoré sa vyskytnú pri používaní kúpeľne. Väčšina toaliet je napriek tomu čisto biela, čo sa zdá byť nelogické. Zistili sme, že je to však rozumnejšie, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Väčšina toaliet je vyrobená z porcelánu

Prečo sú toalety vždy biele

Je to dobrý materiál, pretože je odolný. Po vypálení je povrch sklovitý, vodotesný a odolný voči škvrnám. Takto sa WC ľahšie čistí, napriek tomu, že je biele.

 

 

Prečo sú toalety vždy biele

Porcelán sa pri vysokej teplote bieli. Je možné vyrobiť toalety v rôznych farbách, ak pridáš do zmesi pigment pred vypálením v peci. Ale výroba jednoduchých bielych toaliet je jednoduchšia a lacnejšia, pretože sa pri nej vypustí hneď niekoľko krokov.

Biela farba je spojená s čistotou

Why Toilets Are Always White

Podľa  teórie farieb ovplyvňujú odtiene naše emócie rôznymi spôsobmi. Aj keď v spôsobe vnímania odtieňov môžu existovať kultúrne alebo rodové rozdiely, biela je zvyčajne spojená s bezpečnosťou a čistotou. Preto sú kúpeľne a nemocničné oddelenia obvykle natreté bielou farbou. Pôsobí to dojmom sterilného priestoru.

 

 

Why Toilets Are Always White

Zároveň sú tmavé farby, napríklad čierna a hnedá, často spojené s niečím negatívnym. Možno si myslíš, že svetlé farby by to vyriešili, ale aj keď spôsobujú pozitívne pocity, neposkytujú nám pocit sviežosti. A ak ide o záchod,  je to nevyhnutné.

 
1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov