Zaujímavosti

Priatelia: Dôvody, kvôli ktorým ich potrebujeme

priatelia

videní: 789

Prečo sú priatelia dôležití? Dôvody, prečo ich potrebujeme: Schopnosť vcítiť sa do situácie niekoho iného je kľúčovou ľudskou vlastnosťou, ale s priateľmi ju posúvame na vyššiu úroveň.

Existuje citát: “Kto má priateľa, má poklad.”

V tomto článku si ukážeme 10 dôvodov, prečo sú nám priatelia potrební. Keďže človek je spoločenská bytosť, samozrejme potrebuje priateľov. V tomto článku sa však pokúsime zväčšiť prospešnú stránku priateľstva.

Priatelia sú zrkadlom nás samých

Ľudia majú tendenciu vyberať si priateľov, ktorí sú im podobní. Okruh vašich priateľov teda ukazuje, akí ste v skutočnosti. Predstavte si, že nemáte priateľov, ste osamelý človek, ako vás potom môže niekto spoznať takého, aký ste. Ale keď ste v skupine priateľov, ľudia vás pochopia vďaka spoločnému správaniu vašich priateľov.

Ako príklad si môžeme predstaviť človeka, ktorý je úplne pobláznený futbalom, jeho životom je futbal. Ale z nejakého dôvodu nie je schopný hrať futbal. Ako potom môžu ľudia objaviť jeho vášeň pre futbal? Ale ak patrí do okruhu ľudí, ktorí všetci koncertujú vo futbale, potom ho určite spoznáte ako milovníka futbalu.

Môžeme teda povedať, že sú ako zrkadlo nás samých. Predstavujú to, akí sme. Ak chcete získať predstavu o tom, kto ste a ako vás vnímajú, pozrite sa na spoločnosť, v ktorej sa pohybujete.

Priatelia sú dokonalým spoločníkom

Osamelosť je bolestivá, najmä ak s ňou žijete dlhší čas. To je ďalší dôvod, prečo treba venovať čas, energiu a pozornosť hľadaniu a pestovaniu blízkeho okruhu priateľov.

Ako rozumný tvor musíte mať potrebu spoločníkov. Kto by bol lepším spoločníkom ako priateľ. Je normálne, že sa cítite lepšie, keď sú nablízku priatelia. Niekedy sa aj tie najobyčajnejšie veci môžu stať neobyčajnými, stačí ich robiť so správnymi ľuďmi. Títo správni ľudia sú možno tí, ktorých sme nazvali priateľ.

Sú pomocnou rukou

Slovník definuje pomoc ako: uľahčiť alebo zlepšiť situáciu človeka; poskytnúť človeku v núdzi alebo ťažkostiach niečo potrebné ako úľavu. Vždy, keď potrebujete niečo urobiť pre seba, prvou osobou, ktorú nájdete, sú priatelia. Niekedy sú priatelia nápomocnejší ako ktorýkoľvek iný člen rodiny. Priateľov môžete požiadať o akúkoľvek pomoc, ktorá môže byť hlúpou záležitosťou (o veľa vecí nemôžete požiadať nikoho).

Nemusíte mať priateľa na to, aby za vás robil vážnu prácu. Ak vám priateľ pomôže v drobnej práci, bude to pre vás veľkým šťastím, pretože si uvedomíte, že je tu niekto pre vás.

A dobrý priateľ vás nikdy nesklame. Kedykoľvek budete potrebovať lem, nájdete ho. Môžu si z vás robiť srandu, ale určite pre vás urobia čokoľvek.

Sú našimi podporovateľmi

Dobrý priateľ vám nepovie, čo presne máte robiť, ale povzbudí vás, aby ste robili to, o čom už vo svojom srdci viete, že je správne. Jedno úprimné slovo povzbudenia po neúspechu má väčšiu cenu ako deň chvály po úspechu a skutoční priatelia to urobia za vás.

Niekedy sa situácia zvrtne tak, že vás nemá kto podporiť. Priateľ tu bude pre vás, či sa mýlite, alebo máte pravdu. Najlepší priatelia urobia z vašich problémov aj svoje problémy, len aby ste nimi nemuseli prechádzať sami. Nie sú tí, ktorí vyriešia všetky vaše problémy, ale sú tí, ktorí im budú čeliť spolu s vami.

Keď vám nikto neverí, oni vám budú veriť bez ohľadu na to, či hovoríte odpad alebo nie.

Niekedy sú to jediní ľudia, ktorí vás chápu

Priatelia vždy pochopia, čím prechádzate. Predpokladajme, že sa stretnete so svojím najlepším priateľom na mesačnej večeri a na tvári máte veľký neónový úsmev. Jej prvá otázka je: “Čo sa deje?” V priebehu niekoľkých sekúnd z vás vyjde všetka bolesť toho dňa a všetka frustrácia a začnete sa cítiť, akoby ste sa znovu narodili.

Priatelia pochopia, kedy sa potrebujete zabávať a kedy nie. Nebudú vám znepríjemňovať situáciu, keď máte veľkú bolesť a chcú sa s vami zabaviť ako vec. Ale zase niekedy urobia zábavu a vašu bolesť nechajú odísť.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov