Zaujímavosti

Pravda o vplyve klimatizácie na našu pokožku

pokožku

videní: 559

Existujú určité veci, za ktoré si môžeme sami – zlá strava, nepravidelný spánok či nie príliš aktívny životný štýl. Na našu pokožku majú ale väčší vplyv vonkajšie faktory.

Jedným zo škodcov pleti je aj klimatizácia. V kancelárii sedíš doslova ako kus zeleniny v chladničke celé hodiny bez toho, aby si si uvedomil, že klimatizácia pomaly ale isto vysušuje tvoju pokožku. Vrátiš sa domov a keď je v byte horúco, čo spravíš ako prvé? Pustíš klimatizáciu.

Ide o dvojsečnú zbraň – možno si myslíš, že udržiavaš teplo na uzde, ale tvoju pokožku sužujú depresie z toho, že proti klíme nedokáže bojovať. Tým, že klimatizácia nasáva zo vzduchu vlhkosť, tak tento proces zasiahne pokožku v podobe vysychania a následne je naša pleť napnutá.

O tom, že klimatizácia je hotová pohroma pre náš respiračný trakt, sa zrejme rozpisovať netreba. Prechodmi, napríklad z klimatizovaného auta do vonkajšej horúčavy, zase nesmierne trpí kardiovaskulárny systém. S najväčšou pravdepodobnosťou si si to už niekedy overil na vlastnej koži. Klimatizované priestory nie sú k našej pokožke o nič zhovievavejšie, než k našim vnútorným orgánom.

Vysušená a napnutá

Klimatizačné zariadenia nie sú vyrobené tak, aby dokázali selektovať vlhkosť, ktorú nasávajú. V dôsledku toho je tvoja pokožka zbavená hydratácie a schne. Vtedy začneš cítiť svrbenie, a to, aká je koža napnutá a dehydrovaná.

Pravda o vplyve klimatizácie na našu pokožku, dávaj na ňu pozor

Vrásky

Keď si v klimatizovanej miestnosti, tvoje telo stráca schopnosť vytvárať pot. To vedie k ďalšej strate prirodzenej vlhkosti. A tým, že koža nebude hydratovaná, stratí elasticitu a začnú sa ti zviditeľňovať vrásky a všetky doteraz jemné línie.

Degenerácia kože

Klimatizácia spôsobuje, že tvoja pokožka pomaly stráca svoje regeneračné schopnosti. Dôvodom je, že keď vstúpiš na páľavu slnka hneď po vystúpení z klimatizovanej miestnosti, pokožka je skôr zmätená a zraniteľná. To nastane vtedy, keď tvoja pokožka bojuje proti zmenám prostredia, ale nie je toho schopná – kvôli nedostatku primeranej vlhkosti v pokožke.

 

Zdroj: lifealth topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov