Zaujímavosti

Priatelia: Dôvody, kvôli ktorým ich potrebujeme

priatelia

videní: 823

Môžu vás urobiť dokonalejšími

Existuje pojem, ktorý sa nazýva Friendfluence. Znamená to vplyv, ktorý majú priatelia na náš život. Čo friendfluence opisuje priateľstvá v detstve začínajú váš proces učenia, priateľstvá v dospievaní formujú vaše neskoršie romantické väzby. Možno teda povedať, že priatelia môžu ovplyvniť náš postoj alebo pohľad na svet.
Niekedy vám priatelia poskytnú kontrolu reality. Vaši najbližší priatelia vám povedia, že vaše nové oblečenie je smiešne krikľavé, nie iní, ktorí k vám prídu s lichôtkami a povedia vám hej, vyzeráte nádherne.

Priatelia nás poznajú tak dobre, že sú schopní vidieť veci, ktoré my nevidíme, a neboja sa s vami podeliť o svoju dávku reality.

Sú to skvelí poradcovia

Vaším poradcom sa môžu stať aj priatelia. Pretože lepšie poznajú vašu situáciu. Všetci ľudia na svete, vaši rodinní príslušníci, vaše priateľky, ktokoľvek, len priatelia môžu vidieť veci z vašej perspektívy. Takže ak vám dajú nejakú radu, ktorá je lepšia ako rada kohokoľvek iného.

Priatelia môžu tiež zmeniť vaše perspektívy , pretože len oni majú takýto vplyv na váš život.

Môžu vás urobiť šťastnými

Ako sme už povedali, priateľ je skvelý spoločník, takže môže priniesť šťastie aj do nášho života. Priatelia sú osoby, s ktorými sa budete stretávať, chodiť na výlety, hrať hry alebo všetky druhy zábavy. Preto je dôležité mať priateľov, aby sme mohli viesť šťastný život.

Priatelia sú tí, ktorí nás rozosmejú, keď sme na dne. Pretože sú tu na to, aby nás potľapkali po chrbte a zdvihli pohár, keď máme dobré správy.

Presvedčivé dôkazy o tomto fenoméne pochádzajú od Eda Dienera a Martina Seligmana, dvoch popredných odborníkov v oblasti výskumu šťastia. Keď porovnávali najšťastnejších a najmenej šťastných ľudí, zistili, že prvá skupina bola vysoko sociálna a mala najsilnejšie vzťahové väzby. V skutočnosti boli dobré sociálne vzťahy nevyhnutnosťou na to, aby sa ľudia cítili šťastní.

Sú v podstate vašou druhou rodinou

Rodinu získavame, keď sa narodíme. Priateľov však môžeme nazvať druhou rodinou, pretože k nim patríme po celý život.

V detstve sme sa obracali na rodinu, keď sme boli v strese, ale keď sme dospeli, už nechodíme k rodine, ale obraciame sa na priateľov, keď sme v strese. Majú v našom živote dostatočný vplyv ako všetci ostatní členovia rodiny.

Priatelia vám môžu získať viac priateľov

Po prečítaní tohto všetkého si myslím, že si uvedomíme, aké dôležité je mať priateľov. Takže poslednou príčinou, prečo potrebujeme priateľov, je, že priateľov potrebujeme na získanie ďalších priateľov.

Ľudia majú tendenciu mať radi iných, ktorí majú povesť milých a nápomocných, a majú radi ľudí, ktorí majú radi ich. Ak chcete byť typom človeka, ktorý priťahuje nových priateľov, tieto vlastnosti vám pomôžu na ceste k budovaniu vašej sociálnej skupiny. Keď budete mať viac priateľov, budete si môcť užívať niektoré z týchto výhod priateľstva.

Zdroj: wonderslist / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov