Tipy a triky

TOP10: O toto obohať kúpeľ, aby si zlepšil svoje zdravie

kúpeľ

videní: 763

Je vedecky dokázané, že ponorenie do vody má veľa zdravotných výhod. Vane sú skvelým spôsobom, ako zlepšiť zdravie srdca, ľahšie dýchať, zmierniť bolesť svalov, dostať hormóny do rovnováhy a mnoho ďalších vecí. V kombinácii s vybranými prírodnými ingredienciami ponúkne kúpeľ ešte výhodnejšie vlastnosti. Niektoré zložky môžu pomôcť liečiť špecifické zdravotné problémy, najmä tie, ktoré sa týkajú kože. Tu je pár tipov, čo by nemalo chýbať v tvojom kúpeli, ak si chceš upevniť zdravie.

Levanduľa

Keď sa pridá do kúpeľa levanduľa môže ti priniesť fyzickú a emocionálnu úľavu. Pomáha pri popáleninách, migrénach, nespavosti, kožných problémoch, akné, uhryznutiach hmyzom, ekzéme, sínusitíde, strese, atď. Levanduľový olej funguje ako prírodné antidepresívum, analgetikum a cicatrizant. Pomáha tiež pri kašli a nachladnutí, pretože uľahčuje dýchanie.

Množstvo: 6-8 kvapiek levanduľového éterického oleja

Kúpeľ s čajom

Čaje majú vynikajúce antioxidačné a antimikrobiálne vlastnosti. Pridanie čajových vreciek do kúpeľa pomôže pokožke rýchlejšie vstrebávať prospešné výživné látky. Čajové kúpele majú mnoho výhod, poskytujú protizápalové, protirakovinové a imunitné účinky na organizmus. Detoxikujú pokožku, oneskorujú starnutie kožných buniek, podporujú hojenie rán, zlepšujú psoriázu a pomáhajú liečiť a predchádzať akné.

Množstvo: 6 čajových vreciek

kúpeľ

Ovsené vločky

Ovsené vločky sú skvelým spôsobom, ako zastaviť svrbenie pokožky . Koloidné ovsené vločky sú najúčinnejším typom ovsených vločiek na liečenie kožných problémov. Tento druh ovsených vločiek sa pripája na pokožku a vytvára  ochrannú bariéru. Koloidné ovsené vločky môžu tiež vyčistiť pokožku a zmierniť zápal.

Množstvo: 1 šálka

Kokosový olej do kúpeľa

Kokosový olej má pre pokožku veľké výhody. Môže zmäkčiť a liečiť menšie poškodenie kože a je prírodným hydratačným prostriedkom pre ekzémy. Používanie kokosového oleja je vynikajúci spôsob, ako znížiť používanie ekzémových krémov s toxickými prísadami.

Množstvo: ¼ šálky

kúpeľ

Zázvor

Zázvorový kúpeľ môže zmierniť príznaky prechladnutia a chrípky . Tieto kúpele sú tiež skvelé na detoxikáciu. Okrem toho, zázvorový kúpeľ je dobrou možnosťou, ako  odstrániť toxíny z tela. Upokojuje tiež žalúdočné ťažkosti, zvyšuje krvný obeh a zlepšuje tvoj metabolizmus.

Množstvo: ½ šálky

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov