Zaujímavosti

Smiech a jeho výhody, ktoré by ste mali poznať

smiech

videní: 880

Sociálne výhody smiechu

Smiech je nákazlivý. Ak teda vnesiete do svojho života viac smiechu, s najväčšou pravdepodobnosťou pomôžete aj ostatným vo svojom okolí, aby sa viac smiali. Zvýšením nálady ľudí okolo vás môžete znížiť ich úroveň stresu a prípadne zlepšiť kvalitu sociálnej interakcie, ktorú s nimi zažívate. Okrem toho ešte viac znížite úroveň svojho stresu!

Čím viac sa budete s ostatnými smiať, tým je pravdepodobnejšie, že si vás budú pamätať pre pozitívnu energiu a pocity, ktoré prinášate. Smiechom sa zlepšujú dokonca aj intímne vzťahy, čo vedie k väčšiemu šťastiu a radostným vzťahom.

Interné cvičenie

Zažili ste v poslednom čase dobrý brušný smiech? Dobrý brušný smiech precvičuje bránicu, sťahuje brušné svaly a dokonca precvičuje ramená, takže svaly sú potom uvoľnenejšie. Dokonca je to dobrý tréning pre srdce. Stokrát sa zasmejete, čo sa rovná 10 minútam na veslárskom trenažéri alebo 15 minútam na bicykli.

Zlepšuje dýchanie

Smejte sa viac a viac, pretože smiech vyprázdňuje pľúca z väčšieho množstva vzduchu, ako sa do nich dostane, čo má za následok očistný účinok – podobne ako pri hlbokom dýchaní. To je obzvlášť užitočné pre ľudí, ktorí trpia ochoreniami dýchacích ciest, napríklad astmou.

Smiech vám pomôže schudnúť

Smiech je aj veľmi dobrým fyzickým cvičením. Spaľovanie kalórií smiechom možno neznie ako veľmi užitočné, ale srdečný smiech zvyšuje srdcovú frekvenciu a zrýchľuje metabolizmus. Ak držíte diétu, porozmýšľajte o tom, že by ste do svojho cvičebného režimu zaradili aj smiech. Dobrý sitcom vás môže ľahko udržať v smiechu 20 minút alebo viac.

Chráni srdce

Ľudia, ktorí sa pravidelne veľa smejú, majú nižší krvný tlak ako priemerný človek. Keď sa ľudia dobre zasmejete, krvný tlak sa najprv zvýši, ale potom klesne na úroveň pod normálom.

Zdroj: wonderslist / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov