Zaujímavosti

Prečo vychovávať “dokonalé dievča” je chybou?

dievča

videní: 803

Existujú množstvo rodičov, ktorí sa snažia vychovať dokonalú dcéru. Takú, ktorá je úctivá, láskavá a stane sa z nej „ideálne dievča “. Presne tak, ako to vyžaduje spoločnosť. Ale učiť ju, aby bola bezchybnou osobou počas jej života, môže mať zničujúce a dokonca škodlivé výsledky.

 

1. Budovanie trvalých vzťahov pre ňu môže byť ťažké

Prečo je Raising a Nice Girl jednou z najdôležitejších chýb, ktoré môže rodič urobiť

Každý chce starostlivého priateľa. Ak je však žena zameraná na to, aby bola to dokonalé dievča, je pravdepodobné, že jej priatelia ju využijú a prídu k nej len vtedy, keď ju potrebujú. Preto sa vzťahy stávajú falošnými a jednosmernými. Pokiaľ ide o romantické vzťahy, môžu sa stať nešťastnými, ba dokonca hrubými.

2. Ľudia jej možno neveria

Prečo je Raising a Nice Girl jednou z najdôležitejších chýb, ktoré môže rodič urobiť

Keď bude príliš nezištná, môže vyzerať ako nedôveryhodná. Je to  preto, že ostatní môžu mať pocit, že za jej automatickou láskavosťou je vedľajší motív. Nielenže sa s ňou bude zaobchádzať s podozrením, ale môže byť vnímaná ako slabá, pretože bola vždy podriadená iným a nemala vlastný názor.

3. Také dievča nebude mať čas pre seba

Prečo je Raising a Nice Girl jednou z najdôležitejších chýb, ktoré môže rodič urobiť

Hovorí sa, že musíme „najskôr pomôcť sami sebe, skôr ako budeme pomáhať druhým“. Zdá sa byť milé, že niektorí ľudia majú tendenciu dať druhých pred seba. Ak naozaj vychováte dokonalú a nezištnú malú princeznú, vynaloží všetko úsilie, aby sa snažila slúžiť a potešiť ostatných. Preto nebude láskavá k sebe a zabudne sa venovať starostlivosti , ktorú si zaslúži, čo môže mať za následok syndróm vyhorenia a dokonca aj choroby.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov