Zaujímavosti

Prečo vychovávať “dokonalé dievča” je chybou?

dievča

videní: 830

4. Môže byť ľahko manipulovaná a vystavená nebezpečenstvu

Prečo je Raising a Nice Girl jednou z najdôležitejších chýb, ktoré môže rodič urobiť

Prílišný súcit a starostlivosť o každého môže spôsobiť, že vaša dcéra bude naivná a ľahko manipulovateľná. Je to tiež príležitosť pre ľudí, aby ju ovládali a využili jej láskavé srdce a schopnosť potešiť každého. Neustála túžba po pomoci druhým môže byť pre ňu hrozbou zneužitia a neschopnosti povedať nie.

5. Vo svojej kariére nesmie ísť ďalej

dievča

Prax ukazuje, že staršie ženy majú tendenciu ľutovať “milióny stratených príležitostí”. Iné štúdie poukazujú na to, že byť príliš milý nemusí byť vôbec milé. Najmä pokiaľ ide o kariéru. Pretože, ak si nesmierne láskavou osobou, ktorá sa venuje potrebám iných, nebudeš sa môcť zamerať na seba a na svoje kariérne ciele. Zameranie sa na to, aby uspeli ostatní, ti nedovolí dosiahnuť svoj plný potenciál a dosiahnuť svoje sny a túžby.

6. Môže upadnúť do zlých návykov

Prečo je Raising a Nice Girl jednou z najdôležitejších chýb, ktoré môže rodič urobiť

Potešovanie ľudí a ich radosť sa môže zmeniť na závislosť a môže spomaliť akékoľvek úsilie o nezávislosť. Akt nadmerného poskytovania služieb druhým môže viesť k iným nezdravým činom a formám závislosti, ako je nadmerné prejedanie, nadmerné nakupovanie a nadmerné pomáhanie, ktoré ju neustále vyčerpávajú a ohrozujú.

7. Môže sa točiť v problémoch duševného zdravia

Prečo je Raising a Nice Girl jednou z najdôležitejších chýb, ktoré môže rodič urobiť

Neustála pomoc ostatným a snaha o dokonalosť sa môže ukázať ako vyčerpávajúca. Svoju únavu a smútok môže skrývať za malé úsmevy, pretože vždy dáva, ale neprijíma. Keď si všetky tieto pocity ponechá pre seba, môže sa stať obeťou úzkosti, depresie a iného návykového správania, čo jej spôsobí len nešťastie.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov