Tipy a triky

TOP 10 bežných predmetov, ktoré sa hodia na prvú pomoc

pomoc

videní: 824

6. Ovsené vločky

Ak ťa svrbí pokožka po popáleninách alebo je vysušená, či máš problém so začínajúcim ekzémom, skvelú prvú pomoc ti podajú ovsené vločky. 200g vločiek daj do čistej ponožky a pripevni ju na vodovodný kohútik. Napusť si takto vaňu a užívaj si ovsený kúpeľ po dobu aspoň 15-tich minút. Počas kúpeľa si môžeš prechádzať naplnenou ponožkou po postihnutom mieste.

7. Čajové vrecká

pomoc

Nielen, že čaj pomáha odstrániť opuch očných viečok, ale vďaka tanínom, ktoré obsahuje, má aj protizápalové vlastnosti a môže odstrániť podráždenie po uštipnutí hmyzu. Čajové vrecúško po odvarení čaju nevyhadzuj. Nechaj ho ochladiť a prikladaj na uhryznutú oblasť dovtedy, kým svrbenie úplne nezmizne.

8. PVA lepidlo

Najlepšia prvá pomoc, ak máš v prste triesku! Najmä pri deťoch, ktoré sa trasú pri pohľade na ihlu. Na triesku a kožu v jej okolí nanes trochu PVA lepidla a nechaj ho úplne uschnúť. Potom ho jednoducho stiahni z kože aj s trieskou.

9. Plastová striekačka

Ak aj nemáš doma PVA lepidlo, pri deťoch sa určite nájde plastová striekačka. Tieto striekačky sa zvyčajne pridávajú k detským tekutým liekom. Ale môžeš ju použiť aj ako prvú pomoc v prípade zapichnutej triesky v prste. Prilož ju na kožu tak, aby bola trieska v otvore. Keď rýchlo vytiahneš piest, podtlak by mal uvoľniť triesku. A to úplne bez bolesti.

10. Super lepidlo

pomoc

Ak nemáš po ruke obväz ani leukoplast, napríklad pri zraneniach na stavbe alebo v práci, môžeš použiť sekundové lepidlo. Opatrne však s ním! Nikdy nedávaj lepidlo na veľkú, krvácajúcu ranu, na tvár ani na vredy či kusance od hmyzu.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov