Tipy a triky

Ako často a akým spôsobom by ste mali prať obliečky?

obliečky

videní: 870

Všetky tieto faktory zvyšujú pravdepodobnosť, že budete mať nejakú negatívnu reakciu, ak nebudete pravidelne prať obliečky.

Môžete si však byť istý, že ploštice zo špinavých obliečok nedostanete preč. „Chrobáky nemajú nič spoločné s čistotou,“ vysvetľuje Nelson. “Stopujú” na iných veciach prinesených zvonku, ako sú batožina, peňaženky a topánky.”

Ako často by ste si mali kupovať nové obliečky?

Podľa Granta a Karakaiana kvalita vašich obliečok priamo ovplyvní ich životnosť. “Obliečky vyrobené z kvalitnej bavlny sú odolnejšie a môžu vydržať štyri až päť rokov,” hovoria, “ale priemerná polyesterová plachta sa po dvoch alebo troch rokoch začne rozpadať.”

Niektoré zo znakov, že musíte investovať do nových obliečok, zahŕňajú žmolkovanie, trhanie, stenčovanie a naťahovanie. Ak sú na vašich obliečkach škvrny, ktoré sa nedajú odstrániť, po vypraní už nevoňajú tak sviežo alebo jednoducho nie sú tak dobré na dotyk vyhoďte ich. V závislosti od vašich preferencií zvážte kúpu súpravy chladiacich obliečok alebo niektorých príjemných flanelových obliečok pre dobrý spánok.

„Ak naozaj nenávidíte pranie bielizne, odporúčame vám mať po ruke ďalšie obliečky,“ hovoria Grant a Karakaian. “Takto môžete stále meniť svoje obliečky každý týždeň, ale nemusíte ich prať tak často.”

Mali by ste prať úplne nové obliečky?

“Áno!” hovorí Nelson. “Obliečky sa často vyrábajú s chemikáliami a farbivami, ktoré môžu dráždiť pokožku, oči a dýchacie cesty – najmä ak máte alergie alebo citlivú pokožku. Obliečky vždy najskôr vyperiem s hypoalergénnym pracím prostriedkom bez vôní.”

Ako prať obliečky?

Aj keď viete, ako prať, budete chcieť vedieť, ako zvoliť najlepšiu teplotu v práčke a ako zvoliť najlepšie nastavenie sušičky, aby boli vaše obliečky čo najčistejšie.

  1. Skôr ako čokoľvek urobíte, skontrolujte pokyny a symboly bielizne na štítkoch starostlivosti
  2. Akékoľvek škvrny vopred ošetrite rozpustením
  3. Ak nie je v pokynoch na údržbu uvedené inak, vyberte na svojej práčke normálny cyklus a zvoľte teplú vodu.
  4. Pridajte čistiaci prostriedok podľa pokynov výrobcu vašej práčky
  5. Pridajte destilovaný biely ocot do priehradky na bielidlo vašej práčky. To uvoľní ocot do vášho pracieho cyklu v ideálnom čase a je to najlepší spôsob, ako dosiahnuť neuveriteľnú čistotu vašich obliečok a zároveň ich udržať mäkké.
  6. Po dokončení pracieho cyklu použite sušičku
  7. Obliečky vyberte zo sušičky tesne predtým, ako úplne uschnú. Položte plachtu na posteľ a uhlaďte ju rukou.
  8. Pri skladaní posteľnej bielizne majte blízko seba žehličku a žehliacu dosku. Obliečky preložte na tretiny, potom zoberte teplú žehličku a prejdite ňou po zložených listoch. Znova ich zložte a pred uložením k nim ešte raz vezmite teplú žehličku. Keď ich vytiahnete, aby ste si ustlali posteľ, budú čerstvé a chrumkavé!

Zdroj: rd | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov