Zaujímavosti

10 geniálne šialených nápadov, ktoré by ale mohli fungovať

fungovať

videní: 3.4K

História je plná príkladov neuveriteľných objavov, vynálezov a inovácií, ktoré dnes považujeme za samozrejmosť, no vo svojom čase boli širokou verejnosťou považované za bláznivé. Možno aj to je prípad niektorých z týchto nápadov, ktoré by v skutočnosti svojim spôsobom naozaj mohli fungovať.

Kto by si v minulosti pomyslel, že injekcia s benígnou formou ochorenia, bude dobrý nápad, ako predísť danej chorobe? Alebo primontovať krídla na auto a pokúsiť sa v ňom vzlietnuť? Absolútne šialenstvo!

To, čo tu máme, je zoznam nenápadných myšlienok, ktoré nikto nikdy nemôže brať vážne. Alebo? Niektoré nápady sú nepochybne hlúpe a zábavne, iné nás v redakcii skutočne prinútili zamyslieť sa. Čo myslíš, mohol by niektorý z týchto nápadov naozaj fungovať?

1. Zdvorilá umelá inteligencia

genialne_sialene_napady_1

Čo keby si umelá inteligencia v podobe domácich asistentov, ako napríklad Alexa od Amazonu alebo Siri od Apple, zakladala na zdvorilosti? To znamená, že by príkaz splnila len vtedy, ak by začula magické slová “prosím” a “ďakujem”. Potom by bol svet krajším miestom, nie?

2. Zvýšenie mzdy

genialne_sialene_napady_2

Čo keby si vládni predstavitelia mohli zvýšiť plat len vtedy, ak by o rovnaké percento zvýšili aj minimálnu mzdu?

3. Pytliactvo

genialne_sialene_napady_3

Čo tak spraviť pytliactvo ilegálne len vtedy, ak má pytliak pri sebe zbraň? Ak sa napríklad odváži skoliť leva alebo nosorožca holými rukami, nech ide pokojne do toho. Prírodná selekcia sa tak zbaví zlého genetického kódu sama.

4. Falošné obvinenie

genialne_sialene_napady_4

Predstav si situáciu, že je niekto krivo obvinený za znásilnenie a vo väzení strávi nejaký čas. Nebolo by potom logickým trestom uväzniť na rovnaký čas človeka, ktorý proti nespravodlivo odsúdenému krivo svedčil?

5. Tretia možnosť: Nikto

genialne_sialene_napady_5

Čo keby sa vo voľbách vyskytla aj tretia možnosť okrem dvoch kandidátov, v ktorej by stálo “ani jeden”? Potom by sa voľby museli opakovať s úplne novými kandidátmi.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov