Tipy a triky

TOP10: Toto nerob, keď vypadne elektrina

elektrina

videní: 2.2K

6. Neignoruj pravidlá premávky

Keď elektrina vypne, nie každý má taký luxus, že je doma. Napríklad, ak si vo svojom aute a semafory nefungujú, je najlepšie zaobchádzať s nimi ako so stopkou a počkať.

7. Záložný generátor neudrž v interiéri

Niektorí ľudia radi premýšľajú dopredu a majú k dispozícii generátor v prípade straty energie. Je však dôležité vedieť, ako ho používať. Pre začiatočníkov – generátory uvoľňujú oxid uhoľnatý, takže by sa mali uchovávať na čerstvom vzduchu mimo domu. Mali by sa tiež uchovávať v dostatočne veľkom prístrešku na ochranu pred dažďom alebo snehom.

8. Voda

Čerstvá, čistá pitná voda je jednou z najdôležitejších vecí, ktoré budeš potrebovať počas výpadku prúdu. V priemere by mala mať každá osoba v domácnosti prístup ku štyrom litrom čistej vody a mal by si tiež udržiavať dostatok vody pre domáce zvieratá.

9. Staré baterky

Pri používaní starých bateriek, ktoré nájdeš po celom dome, buď opatrní. Okrem zjavného problému so energiou by si používaním starších bateriek mohol riskovať únik kyseliny, ktorá sa môže stať nebezpečnou. Je lepšie mať po ruke nabíjateľné baterky namiesto toho, aby si dôveroval klasickým.

10. Chodenie na najbližšiu čerpaciu stanicu

Ak vypadne elektrina na nejakú dobu, môžeš byť v pokušení odísť autom z domu a nájsť pohodlnejšie miesto, najmä ak k výpadku dôjde počas horúceho leta alebo mrazivej zimy. Je to však niečo, čo si zmyslí takmer každý, nehovoriac o skutočnosti, že ľudia už môžu byť na cestách z iných dôvodov. Preto čerpacie stanice už pravdepodobne pracujú s nadmerným počtom zákazníkov a mohol by si riskovať, že spotrebuješ palivo len na to, aby sizistil, že najbližšia stanica je komplet plná.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov