Tipy a triky

TOP10: Toto nerob, keď vypadne elektrina

elektrina

videní: 2.1K

Keď doma vypadne elektrina, môže to byť strašidelné, ale je dôležité vedieť, čo robiť, aby si seba a svojich blízkych chránil. Musíš byť opatrný, pretože veľa vecí, ktoré ľudia robia počas výpadku prúdu a myslia si, že pomáhajú situácii, je skutočne dosť nebezpečných.

1. Keď nejde elektrina, nepouži sviečky

Počas výpadku prúdu, najmä v noci, môže byť tvojou prvou reakciou zapálenie sviečok. Možno si dokonca nejaké odkladáš pre tento účel. Sviečky sa však môžu ľahko prevrátiť a spôsobiť viac problémov, ako by si chcel. Je lepšie používať elektrické svietidlá, ktoré môžu dokonca vytvárať viac svetla ako sviečka.

2. Nenechaj svoj telefón vybiť sa

Keďže tvoj televízor a počítač sú momentálne mimo prevádzky, hranie sa na telefóne sa môže zdať o to lákavejšie, ale je dôležité, aby bol telefón v prevádzke čo najdlhšie v prípade núdze.

3. Ignoruj svoju elektroniku

Ak môžeš vedieť dopredu, ze v tvojej oblasti bude výpadok prúdu, mal by si odpojiť svoje elektronické zariadenia skôr, ako sa to stane. Prepätie môže spôsobiť poškodenie zariadení.

4. Otváranie chladničky

Bez napájania môže tvoja chladnička uchovávať jedlo v bezpečí a chlade asi 4 hodiny. Ale to len vtedy, ak neotvoríš dvere, ktoré môžu uvoľňovať studený vzduch a jedlo sa tak môže rýchlejšie kaziť.

5. Vyprázdňovanie mrazničky

Aj keď by si mohol byť v pokušení vyprázdniť mrazničku, pretože nemáš dostatok energie na udržanie jedla zmrazeného, nezabudni, že mrazené jedlo môže slúžiť aj ako izolátor, pričom samo seba udržiava čo najdlhšie v chlade. Plná mraznička môže vydržať omnoho dlhšie ako tá, ktorá je naplnená iba do polovice.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov