Tipy a triky

Toaletný papier v chladničke? Prečo to ľudia robia?

toaletný papier

videní: 2.1K

Počuli ste už o ľuďoch, ktorí dávajú toaletný papier do chladničky? Prečo to vlastne robia? To sa dozviete v tomto článku.

Počuli ste už o tomto trende? Vysvetlíme vám, ako to funguje, a necháme vás, aby ste sa rozhodli, či sa to oplatí vyskúšať na vlastnej koži.

Sociálne siete sú úžasná vec. Umožňujú nám komunikovať s ľuďmi na celom svete, šíriť idealistické ciele, ponúkať podporu a navzájom sa povzbudzovať, aby si do našich chladničiek dali toaletný papier.

 

 

To je správne. V poslednej dobe vám ľudia na sociálnych sieťach radia, aby ste tú škatuľu sódy bikarbóny v zadnej časti chladničky nahradili rolkou toaletného papiera.

Funguje tento zvláštny trik? Stránka RD.com požiadala odborníkov na kuchyne a spotrebiče, aby zistili, čo hovoria profesionáli!

Prečo dávať toaletný papier do chladničky?

Ruiz Asri, redaktor Honest Food Talks, hovorí, že za týmto hackom je nasiakavosť toaletného papiera. “Vlhkosť v chladničke často prispieva k plesniam a nepríjemnému zápachu,” hovorí Asri. Toaletný papier absorbuje prebytočnú vlhkosť spolu s nepríjemným zápachom, hovorí Asri.

Zmienky o toaletnom papieri v chladničke možno nájsť už v roku 2015. Zdá sa však, že jeho špecializované používanie ako pohlcovača pachov je novšie, najmä v poslednom roku, keď sa videá objavujú na stránkach TikTok a Facebook.

Funguje to?

Áno – do istej miery. Zatiaľ čo toaletný papier absorbuje pachy, iné možnosti sú efektívnejšie, zaberajú menej miesta a vytvárajú menej zvláštnych pohľadov od hostí v domácnosti.

Hovorili sme s jednou osobou, ktorá vyskúšala toaletný papier v chladničke. Amy z rovnomenného rodičovského blogu Amy & Rose mala v chladničke rybí zápach a jej dcéra navrhla, aby vyskúšala hack s toaletným papierom. Zabralo to?

“Podľa mojich skúseností trochu,” hovorí. Ale tu je háčik: Je to len dočasná oprava.

Alternatívne lapače zápachu z chladničky

Ak teda chcete niečo s dlhšou životnosťou, ktorá zaberá menej miesta, tu sú niektoré alternatívne stratégie boja proti zápachu:

Prášok na pečenie

Jedlá sóda je riešením pre väčšinu domácností v USA. Uchytil sa v 70. rokoch, keď ho výrobca Arm & Hammer propagoval ako ekologickú alternatívu chemického čistenia. V roku 1994 Los Angeles Times informovali, že „pravdepodobne viac chladničiek obsahuje sódu bikarbónu ako fungujúce žiarovky“.

Jedlá sóda je základný materiál, čo znamená, že neutralizuje kyseliny. Pretože väčšina pachov je kyslá, môže odrezať zápach pri zdroji. (Poznámka na okraj: Po deodorizácii chladničky jedlou sódou nepoužívajte obsah tejto škatuľky na pečenie. Varenie môže tieto kyseliny reaktivovať a kontaminovať váš koláč.)

Keďže sóda bikarbóna interaguje s väčším množstvom kyselín, stáva sa menej efektívnou. Väčšina ľudí ho bude musieť vymeniť každé tri mesiace.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov