Tipy a triky

Toaletný papier v chladničke? Prečo to ľudia robia?

toaletný papier

videní: 2.2K

 

Olej zo semien čiernej rasce

Corinne Segura, odborníčka na stavebnú biológiu a zakladateľka My Chemical-Free House, má skúsenosti z prvej ruky so zápachom z chladničky.

„Keď sa mi jedlo v chladničke pokazilo, zanechalo to pretrvávajúci nepríjemný zápach,“ hovorí. “Na odstránenie zápachu som použil olej zo semien čiernej rasce, ktorý má dezodoračný účinok.”

Segura to pripisuje schopnosti esenciálneho oleja deodorizovať metylmerkaptán, chemikáliu, ktorá vytvára hnilú vôňu.

„Zmiešala som päť kvapiek esenciálneho oleja z čiernej rasce s 1 polievkovou lyžicou saponátu a naniesla som ho v hrubej vrstve na všetky plastové komponenty vo vnútri chladničky,“ hovorí. „Nechal som to dve hodiny odležať a potom som to zmyl. Toto fungovalo dobre na odstránenie nepríjemných pachov v chladničke.“

Aktívne uhlie

Aktívne uhlie zachytáva častice, ktoré spôsobujú nepríjemný zápach, rovnako ako toaletný papier. Je k dispozícii ako prášok, vo vopred narezaných filtroch alebo ako tkanina, ktorú môžete narezať na požadovanú veľkosť.

Funguje tak, že zbiera prchavé zlúčeniny uvoľňované zapáchajúcimi predmetmi, čím znižuje zápach. Uhlie vymieňajte približne každý mesiac, aby bolo účinné.

Vanilkový extrakt

Pre tých, ktorí uprednostňujú príjemnejšiu vôňu, najmä okolo svojho jedla, ponúka Asri obzvlášť sladké odporúčanie. “Namočte vatu do vanilkového extraktu a vložte ju do chladničky,” hovorí. “Toto bojuje proti nepríjemným pachom a vaša chladnička zapácha ako pekáreň.”

Čistič UV žiarenia

Ak inklinujete k high-tech riešeniam, zvážte chladničku s UV filtrom. Toto pochádza od Alexandra Hilla, obchodného zástupcu spoločnosti Appliance Depot so sídlom v Spojenom kráľovstve.

“Ultrafialové svetlo môže zničiť baktérie, plesne a iné patogény,” hovorí Hill. “Niektoré čističe chladničiek používajú UV svetlo na dezinfekciu vzduchu a povrchov vo vnútri chladničky, čím sa znižuje zdroj mnohých pachov.”

Zdroj: rd | topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov