Zaujímavosti

Najbizarnejšie a najsmiešnejšie zákony z celého sveta

zákony

videní: 5.7K

Prosím, nechoďte na túru nahý

Ukázalo sa, že niektorí ľudia majú záľubu v nahých túrach. Áno, nahá. Turistika. Vo Švajčiarsku sa to stalo takým problémom, že v roku 2009 voliči v meste Appenzell Inner Rhodes vo švajčiarskych Alpách odhlasovali zákaz nahých turistov.

Problém vznikol, bez slovnej hračky, kvôli náhlemu prílevu nahých turistov z Nemecka. Obyvatelia Švajčiarska, ktorí sa venovali svojmu bežnému životu, namietali proti tomu, že vidia chodcov, ktorí majú na sebe len pevné turistické topánky a úsmev. Nemecké dovolenkové webové stránky zjavne propagovali tieto nahé túry ako “výnimočný a slobodný zážitok z prírody”. Pre chudobných, nič netušiacich Švajčiarov to až také výnimočné nie je a táto sloboda má teraz vysokú cenu. Švajčiarska vláda zaviedla vysoké pokuty pre každého, kto sa potuluje au natural. Nahí chodci tento verdikt napadli. Švajčiarsky najvyšší súd však dospel k záveru, že vláda má právomoc “chrániť verejnú mravnosť”.

Povolené sú len plavky Speedo

Táto položka na dnešnom zozname mi otvorila oči. Úprimne. Nikdy sme nevedeli pochopiť, prečo niektorí európski muži trvajú na tom, aby nosili speedos… Po našom nedávnom prieskume sa však veci v tomto smere dosť vyjasnili.

Vedeli ste, že muži môžu nosiť extrémne priliehavé plavky len na všetkých verejných kúpaliskách vo Francúzsku? Ak by ste sa totiž pokúsili skočiť do bazéna v šortkách, “zachráni” vás plavčík alebo vás vytiahne obrovský hák. Toto pravidlo je vraj v záujme “hygieny”. Hoci tesné malé nohavičky nie sú veľmi lichotivé, zákon ešte nebol zrušený ani po tom, čo ho francúzsky parlament viackrát preskúmal, a dodnes sa prísne dodržiava.

Ako sa máme správať k mimozemšťanom (keď prídu)

Možno vás prekvapí, že máme kompletný súbor zákonov, pravidiel a predpisov pre prípad príchodu cudzincov. V článku, ktorý v roku 1953 uverejnil Andrew Haley, americký právnik a viceprezident Medzinárodnej astronautickej federácie, sa presadzovala myšlienka, že s mimozemšťanmi by sa malo zaobchádzať rovnako ako s každým iným, bez ohľadu na ich “národnosť”. Koncepcia rozšírenia zlatého pravidla na mimozemský život sa nazývala “Metalaw”. Ernst Fasan, rakúsky právnik, ďalej rozvinul myšlienku Metalaw. Rozšíril tento pojem o tri základné pravidlá:

  1. Nikto by nikdy nemal ublížiť cudzincovi.
  2. Všetci sme si rovní a
  3. Musíme uznať vôľu cudzincov žiť a poskytnúť im na to bezpečné miesto.

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov