Zaujímavosti

Najbizarnejšie a najsmiešnejšie zákony z celého sveta

zákony

videní: 5.7K

Keď potrebujete povolenie na reinkarnáciu

Čínska vláda v roku 2007 zakázala budhistom reinkarnáciu bez písomného povolenia ako “dôležitý krok k inštitucionalizácii riadenia reinkarnácie”. Keď súčasný dalajláma zomrie, zákon by mohol Číňanom umožniť rozhodovať o budúcej reinkarnácii najvýznamnejšieho žijúceho buddhu. Podľa tradície sa budhistický vodca, ktorý má teraz 80 rokov, znovuzrodí, aby pomáhal ľudstvu.

Napriek tomu je čínska vláda odhodlaná zaplietať sa do výberu ďalšieho dalajlámu, a tým aj do toho, ako plánuje slúžiť ľudstvu. Keďže Jeho Svätosť (Tenzin Gyatso) sa im stal takým tŕňom v oku, je to pre čínske úrady mimoriadne dôležité. Dalajláma poznamenal, že sa nebude reinkarnovať v Tibete, kým bude Čína kontrolovať tento región. Nič mu však nebráni reinkarnovať sa kdekoľvek inde. Mohol by sa rozhodnúť reinkarnovať sa niekde inde ako v Tibete. Alebo len za hranicami.

Nedržte rybu podozrivým spôsobom

Možno si myslíte, že rybársky Angličan môže svoj úlovok držať, ako chce, ale mýlite sa. V § 32 zákona o lososoch z roku 1986 sa uvádza, že ak bude s lososom manipulovať “podozrivým spôsobom”, hrozí mu trestné stíhanie a pokuta až do výšky 800 libier. A zákon sa nevzťahuje len na lososy. Vzťahuje sa aj na pstruhy, mihule, úhory, smáčiky, sladkovodné ryby a všetky ostatné druhy rýb “určené na tento účel”.

To všetko znie mimoriadne konkrétne – až na to, že v právnych predpisoch nie je definované, ako vyzerá “podozrivý spôsob”. V Anglicku je tiež zakázané púšťať draka na podráždenie obyvateľov, zvoniť na zvonček bez “zákonnej zámienky”, opíjať sa v krčme alebo mať pred domom prasatá. Áno, počuli ste správne – chovať ošípané pred domom.

Nerozdrvujte plechovky od piva svojimi prsiami

Ak váš párty trik zahŕňa drvenie plechoviek piva prsiami, považujte sa za varované. V krajine pod zemou to nepôjde dobre. V roku 2007 bola istá barmanka uznaná za porušenie zákona o kontrole alkoholu a dostala pokutu 1 000 austrálskych dolárov za to, že “zabávala” svojich návštevníkov vyššie uvedeným spôsobom. Pokutu dostal aj manažér podniku. Úrady deklarovali svoj zámer tvrdo zakročiť proti takémuto správaniu s tým, že všetkým držiteľom licencií vysielajú jasný signál, že takéto správanie nebude tolerované.

Barmanka, ktorá bola údajne po zatknutí “nútená pracovať načierno”, bola tiež videná, ako zadkom drví plechovku piva a z bradaviek jej visia lyžičky. (Z nejakého dôvodu) sa barmanka odmietla osobne dostaviť na súd.

Nech robíte čokoľvek, len sa neusmievajte

Každý má rád pekný úsmev. Úsmev podporuje uvoľňovanie endorfínov, ďalších prírodných liekov proti bolesti a serotonínu. Kombinácia týchto chemických látok v mozgu spôsobuje, že sa cítime dobre od hlavy až po päty. Ale čo keby existovali pravidlá, kedy to vlastne môžete robiť? Znie to šialene? Nuž, držte si klobúky.

Pre Severokórejčanov je nezákonné usmievať sa 8. júla, v deň výročia smrti Kim Ir-sena. Ak občania tento zákon porušia, môžu skončiť v koncentračných táboroch alebo byť popravení. To isté platí aj pre hlučné správanie, pitie alkoholu alebo organizovanie narodeninovej oslavy. Takže nech už budete 8. júla robiť čokoľvek, ak ste Severokórejčan – neusmievajte sa.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov