Zaujímavosti

Najbizarnejšie a najsmiešnejšie zákony z celého sveta

zákony

videní: 5.5K

Najsmiešnejšie zákony z celého sveta: Cítili ste sa niekedy preťažení a nedocenení? Áno, ľudia, myslíme tým zákony. O pravidlách a predpisoch, ktorými sa do určitej miery riadi každý z nás – všade na svete. Ich cieľom je chrániť obyčajných ľudí a trestať tých, ktorí ich porušujú, a zabezpečiť, aby spoločnosť zostala stabilná a svet, ako ho poznáme, neupadol do úplnej anarchie.

Avšak medzi zákonmi nezabíjaj nikoho a nekradni cudzie veci sa nachádzajú zákony, ktoré sú jednoducho absurdné a existujú všade. A keď hovoríme všade, myslíme to vážne. Od Spojených štátov až po Svazijsko sme sa vydali hľadať tie najabsurdnejšie zákony na svete a odhalili sme ich všetky!

Najbizarnejšie a najsmiešnejšie zákony z celého sveta

Hrady z piesku nie sú povolené

V Taliansku zakazujú zákony veľa vecí. V niektorých mestách sú napríklad zakázané džínsy s hlbokým výstrihom, minisukne a topy ukazujúce “príliš veľký” dekolt. Nadávanie a ležanie na lavičkách v parku – dokonca aj lezenie na stromy – môže skončiť pokutou. V Ríme je zakázané jesť na ulici, bozkávať sa v aute alebo cvičiť psa na inom ako krátkom vodítku.

Jeden z najbizarnejších zákonov v Taliansku však nájdete v meste Eraclea neďaleko Benátok, kde je zakázané stavať hrady z piesku na pláži. Dôvod? Podľa Talianov spôsobujú prekážku. Osamelý hrad z piesku. Na obrovskej pláži. Čo môžeme povedať? Bezpečnosť je na prvom mieste.

Násilníci si v Minnesote môžu nárokovať rodičovské práva

Táto položka na dnešnom zozname nás jednoducho rozladila. Ženy na celom svete čelia neprijateľne vysokej miere rodovo podmieneného násilia, ktoré môže zahŕňať sexuálne útoky, obťažovanie a zneužívanie. Podľa organizácie RAINN (Rape, Abuse & Incest National Network) každá šiesta žena v Spojených štátoch prežila pokus o znásilnenie alebo jeho dokonanie. Každoročne sa v USA vyskytne 17 000 až 32 000 tehotenstiev súvisiacich so znásilnením. Aj keď sa zdá logické, že násilník by nemal mať možnosť nárokovať si rodičovské práva na dieťa narodené v dôsledku znásilnenia, zákony sa v jednotlivých štátoch líšia.

V súčasnosti sa v 25 štátoch vyžaduje na odňatie rodičovských práv odsúdenie za znásilnenie. Iné krajiny vyžadujú, že súdu musí byť predložený “jasný a presvedčivý dôkaz”, že dieťa bolo počaté v dôsledku znásilnenia. No v Minnesote neexistuje žiadne právne ustanovenie, ktoré by obmedzovalo alebo rušilo zákonné právo násilníka na rodičovstvo dieťaťa.

Žiadne nohavice pre dievčatá vo Svazijsku

Svazijsko, jedna z najchudobnejších krajín sveta, má priemernú dĺžku života 30 až 35 rokov. Obyvatelia sú utláčaní skorumpovanou vládnou kontrolou a tyranským a po moci bažiacim “kráľom” (diktátorom), ktorým je v súčasnosti kráľ Mswati III., ktorý sa rozhodol zaviesť niekoľko bizarných nariadení v snahe obnoviť “tradičné hodnoty”.

V skutočnosti to znamená, že swazijské dievčatá sú považované za menejcenné ako ich mužské náprotivky, a preto ženy nesmú nosiť oblečenie, ktoré sa podobá mužskému. Ak by ich našli na verejnosti v nohaviciach, hrozí im, že im ich vojaci stiahnu a ponížia ich. Minisukne tiež nie sú povolené, pretože sú neslušné a provokujú k “znásilneniu”.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov