Tipy a triky

Prečo by sme nemali používať svoje telefóny ako budík?

budík

videní: 1.9K

Naše telefóny sa stali neoddeliteľnou súčasťou našich rúk. Používame ich na  toľko úloh , ako je uchádzanie sa o prácu, hľadanie informácií, nákupy alebo hľadanie nového bývania pre celú rodinu. V skutočnosti sa zdá, že život sa úplne zastaví, ak ich náhodou nebudeme mať pri sebe. A nastavenie budíka je úloha, ktorú vo svojom telefóne robí takmer každý. Ak to však urobíš, môže to mať nežiadúce následky. Prečo by ľudia mali opäť začať používať klasický budík? Tu sú dôvody, prečo vymeniť budenie pomocou smartfónu za reálny budík.

 

1. Môže to narušiť tvoj pokojný spánok.

Prečo by sme nemali používať svoje telefóny ako budík

Je to tak preto, lebo si naozaj nemôžeme pomôcť a listujeme naše stránky sociálnych médií a pred spánkom dokončujeme úlohy na telefónoch. Nielenže sa tým skráti čas, ktorý reálne prespíš, ale modré svetlo telefónu môže mať vplyv na kvalitu tvojho spánku a viesť k jeho poruchám.

2. Budík na mobile môže narušiť tvoju rannú rutinu.

Prečo by sme nemali používať svoje telefóny ako budík

Akonáhle dostaneme telefón do našich rúk, automaticky začneme kontrolovať e-maily a správy. A to samozrejme zaberie oveľa viac času, ako si pôvodne plánoval, a budeš sa musieť preháňať pri rutinných postupoch, ktoré sú skutočne dôležité pre udržanie sa v poriadku a v dobrej kondícii.

3. Môže byť náročné takýto budík vôbec počuť.

Prečo by sme nemali používať svoje telefóny ako budík

Pretože nie je hlasný ako skutočný alarm, jeho zvonenie môžeš ľahko prehliadnuť. Všetci sme navyše zvyknutí na zvuky, ktoré vydávajú naše telefóny počas dňa, takže môže byť neúčinné,  aby nás zobudil z hlbokého spánku zvuk, ktorý vychádza z nášho smartfónu.

4. Batéria mobilného telefónu sa môže vybiť.

Prečo by sme nemali používať svoje telefóny ako budík

Alarmy na mobilných telefónoch nebudú fungovať, keď je batéria smartfónu vybitá, takže ak nechceš prísť neskoro na nejaké dôležité miesto, radšej použi skutočný budík, ktorý sa nevybije. Aj keď sa vždy snažíš, aby bola batéria mobilného telefónu neustále nabitá, nemusíš si všimnúť, že batéria je na minime skôr, ako tvrdo zaspíš a počas noci sa môže vybiť úplne.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov