Tipy a triky

Opar môže byť veľmi nepríjemný. Ako sa ho zbaviť?

opar

videní: 487

Ak máš okolo úst alebo pier množstvo malých pľuzgierov, s najväčšou pravdepodobnosťou ide o nepríjemný opar. Prvým príznakom je, že sa ti na ústach objaví škvrna, ktorá páli alebo svrbí. Keď sa stratia prvé príznaky, škvrna môže byť červená, opuchnutá alebo boľavá. Tieto pľuzgiere sa po niekoľkých dňoch môžu prepustiť, vytekať a premeniť na chrastu. Opar je naozaj nepríjemným problémom, preto tu máme pre teba zopár tipov, ako sa mu vyhnúť v dostatočnom predstihu.

Ale skôr, ako začneme s metódami prevencie, pozrime sa predovšetkým na to, čo opar spôsobuje

Opary alebo horúčkové pľuzgiere sú spôsobené vírusom HSV alebo herpes simplex. Tieto parazity prenikajú do nášho tela cez naše ústa alebo prasknutú pokožku. Táto infekcia sa jednoducho šíri, keď sa dotkneš osoby s oparom alebo keď zdieľate určité predmety (príbor, pohár, …), pobozkáš ju alebo sa dokonca dotkneš jej slín. Popri ústach môžu opary infikovať aj iné časti tela. Ale môžeš tomu zabrániť tak, že budeš postupovať podľa nižšie uvedených tipov.

1. Vyhni sa všetkým infikovaným zdrojom, ktoré ťa môžu nakaziť oparom

Inými slovami, musíš sa vyhnúť kontaktu s vecami, ktoré mohla infikovaná osoba použiť, ako sú riady, poháre, uteráky, zubné kefky a žiletky, alebo bozkávaniu infikovanej osoby.

2. Drž sa ďalej od spúšťačov

Aj keď si môžeš myslieť, že tieto pľuzgiere sú spôsobené kontaktom s inými infikovanými ľuďmi, vedz, že môžeš vyvolať aj svoje vlastné opary. Stáva sa to, keď trpíš nachladnutím, chrípkou alebo dokonca stresom. Musíš sa pokúsiť držať ďalej od akýchkoľvek rizikových faktorov.

3. Vykonaj preventívne opatrenia použitím balzamov na pery, opaľovacích krémov atď.

Keď už hovoríme o spúšťačoch, môžeš im zabrániť aj použitím opaľovacích krémov a / alebo balzamov na pery s SPF 15 alebo vyšším. Mali by si sa tiež vyhnúť dotyku s oparom, pokiaľ na postihnuté miesta nanášaš opaľovací krém či balzam. Pred aplikáciou akéhokoľvek prostriedku na opar si vždy umy ruky.

4. Domáce liečivé prostriedky sú tvoji najlepší priatelia

 opar

Aplikácia ľadu na postihnuté miesta ti môže pomôcť pri zmierňovaní nepríjemných pocitov spôsobených oparom, to ťa však úplne nevylieči. Aplikácia aloe vera gélu na postihnuté oblasti ti pomôže pri zmierňovaní príznakov pomocou antivírusových a protizápalových vlastností, čo už liečivé je.

5. Ak sa zdá, že žiadny z týchto prostriedkov nefunguje, obráť sa na lekára

Niekedy sú príznaky také tvrdohlavé, že sa zdá, že žiadny z overených tipov nefunguje. Ak je to tvoj prípad, musíš sa poradiť s lekárom. Môže ti predpísať potrebné lieky, aby ťa čo najskôr zbavili nepríjemných symptómov.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov