Zaujímavosti

Toto sú najpôsobivejšie pevnosti v dejinách

pevnosti

videní: 5.7K

Najpôsobivejšie pevnosti v dejinách: Od úsvitu civilizácie sa neustále objavuje hrozba násilia. Či už to boli vikingskí nájazdníci, miestni banditi, až po invázne armády, hrozba, že vám niekto vezme to, čo ste vybudovali, bola všadeprítomná. Prirodzene, budujeme obranu našich miest a krajiny a v časoch veľkej vojny bude táto obrana fungovať ako pevnosť, ktorá udrží ľudí v bezpečí a v ktorej sa bude nachádzať armáda národa.

V súčasnosti sú z nich väčšinou buď ruiny, alebo vojenské múzeá. Niekedy je ťažké skutočne oceniť fascinujúcu históriu, ktorú tieto pôsobivé pevnosti majú. Najbližšie sa pozrieme len na hŕstku dejín a príbehov, ktoré tieto pevnosti majú čo povedať.

Toto sú najpôsobivejšie pevnosti v dejinách

Hrad Malbork – Malbork, Pomoransko, Poľsko

Hrad Malbork bol postavený v 13. storočí rytierskym rádom ako opevnenie a bojový bod. Zostal sídlom rádu až do roku 1466, keď sa začal využívať ako kráľovská rezidencia.

Oveľa neskôr, v čase Hitlerovej moci, sa používal ako referencia a návod na stavbu pevností a hradov Tretej ríše. V tomto období bola veľká časť budovy zničená, keď počas druhej svetovej vojny zažila mnoho bojov, ale budova prešla rozsiahlou rekonštrukciou, ktorá bola neskôr dokončená v roku 2016.

Hrad Windsor – Windsor, Berkshire, Anglicko

Windsorský zámok je známy po celom svete svojou nádhernou architektúrou, je tiež známy tým, že v priebehu rokov bol domovom mnohých rôznych panovníkov, z ktorých všetci zanechali svoje vlastné rekonštrukcie ako trvalú pamiatku na obdobie svojej vlády. Pôvodne ho dal postaviť Viliam Dobyvateľ v roku 1068 a pôvodne slúžil výlučne ako vojenské opevnenie. Henrich II. bol kráľom, ktorý premenil Windsor na napoly pevnosť, napoly gotický palác.

V súčasnosti je otvorený pre verejnosť a dokonca sa tu konalo niekoľko kráľovských svadieb kráľovskej rodiny.

Pevnosť Chittorgarh – Chittor, Radžastan, India

Pôvod tejto pevnosti nie je známy a väčšina miestnych obyvateľov pozná len povesti a teórie o tom, v akom období bola postavená. Pri historickom výskume, ktorý sa uskutočnil v pevnosti a jej okolí, sa našli tabuľky so starobylým písmom, ktoré pochádzajú z 9. storočia, ale ak sa dá veriť miestnym obyvateľom a príbehom, jej pôvod je ešte starší.

Väčšina obranných stavieb a múrov stojí dodnes a nachádza sa v nej 65 historických stavieb, medzi ktoré patria štyri paláce, 19 veľkých chrámov, 20 veľkých vodných plôch a 4 pamätníky. Chittorgarh je jednou z najväčších pevností v celej Indii a je zapísaný na zozname historických pamiatok.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov