Zaujímavosti

Toto sú najelitnejšie jednotky špeciálnych síl na svete

jednotky

videní: 5.9K

Britská špeciálna letecká služba/SAS (Spojené kráľovstvo)

Špeciálna letecká služba má zručnosti, ktoré sú rovnako dobré vo všetkých oblastiach, ktoré sú uvedené pre SEALs, ale je dodatočne vzdelaná MI-5 a MI-6 pre hĺbkovú kontrašpionáž, čo je podstatne viac ako SEALs. Fyzická spôsobilosť musí byť na rovnakej úrovni ako u SEALs, a to až do takej miery, že obe elitné skupiny v prípade potreby úzko spolupracujú (Irak a Afganistan), pričom preukazujú dobré kamarátske vzťahy.

Nosia opálený baret, rovnako ako Rangers americkej armády, a tak SAS, ako aj SEALs absolvujú výcvik v boji s nožmi, ktorý vedú špecialisti na indiánske techniky Apačov spolu s Jeet Kune Do, Krav Maga, Sayoc Kali a v posledných rokoch aj s metódou Keysi Fighting, ktorú preslávili filmy Chrisa Nolana “Batman”. V mnohých ohľadoch sú vzorom, na ktorom sú založené všetky národné komando skupiny.

Jednotka Snow Leopard Commando (Čína)

Táto elitná jednotka z Čínskej ľudovej republiky bola predtým známa ako jednotka Snow Wolf Commando, čo odkazuje na húževnatosť arktických vlkov a ich schopnosť žiť v drsných podmienkach. Jednotka prešla päťročným prísne tajným výcvikom, aby počas letných olympijských hier v Pekingu v roku 2008 vykonávala protiteroristické operácie, operácie na potláčanie nepokojov, proti únosom a zneškodňovanie bômb. Počas kombinovaných protiteroristických cvičení cvičili spolu s ruskými jednotkami špeciálnych úloh na zabezpečenie mieru a stability.

Jednotka je hrdá na svoju streleckú rýchlosť a presnosť, silu a vytrvalosť a postoj obetavosti. Pred absolvovaním fyzických a psychologických testov musí každý regrút 1 – 2 roky slúžiť v ľudovej ozbrojenej polícii. Ich najsilnejšou stránkou môžu byť bojové umenia a boj zblízka, ale ich ostreľovačské družstvo by sa nemalo podceňovať.

Sayeret Matkal (Izrael)

Izraelská jednotka Sayeret Matkal, niekedy známa ako “Jednotka 269”, je veľmi tajná jednotka špeciálnych operácií, ktorá má prakticky legendárny status. Od svojho vzniku v roku 1957 si Sayeret Matkal získala povesť vďaka svojim schopnostiam hĺbkového sledovania, ako aj vďaka protiteroristickým misiám a misiám na získavanie rukojemníkov. Spoliehajú sa na utajenie, útočia v obmedzenom počte a v prestrojení, pričom zmiznú skôr, než si druhá strana uvedomí, čo sa stalo.

Jednou z jej najvýznamnejších misií bola záchranná akcia v Entebbe v roku 1976, keď teroristi uniesli lietadlo Air France s 250 cestujúcimi z Tel Avivu do Paríža. Pasažierov, ktorí neboli Izraelčania, oslobodili, ale 106 väzňov zostalo. Príprava záchrannej misie trvala týždeň a jej realizácia niečo vyše hodiny. Maskovaná zásahová skupina bola letecky prepravená vozidlami Mercedes-Benz a Land Rover. Infiltrovali sa do miestnej armády, zabili teroristov a zachránili všetkých rukojemníkov okrem štyroch. Pri útoku zahynul len jeden izraelský vojak.

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov