Zaujímavosti

Toto sú najelitnejšie jednotky špeciálnych síl na svete

jednotky

videní: 5.6K

Najelitnejšie jednotky špeciálnych síl na svete: Veríme, že hovoríme za všetkých, keď povieme, že si nesmierne vážime odvážnych mužov a žien, ktorí slúžia v armáde. A ak máme byť úprimný, v ich radoch sú výnimoční jednotlivci, ktorí neustále prekonávajú všetky očakávania, najmä tvárou v tvár život ohrozujúcim situáciám. Nebojácne čelia hrozbám a neutralizujú ich, pričom sa púšťajú do oblastí, kam sa odvážia len tí najodvážnejší. Samozrejme, hovorím o mužoch a ženách z najelitnejších špeciálnych jednotiek na svete.

Títo muži a ženy majú jedinečné schopnosti a disciplínu a prechádzajú náročným výberom a výcvikom, ktorý ich pripravuje na plnenie bojových úloh presahujúcich možnosti bežných vojenských jednotiek. Hoci presná povaha ich tajných misií a záchrany životov zostane zahalená rúškom tajomstva, ich zaznamenané úspechy im priniesli medzinárodné uznanie. Dnes vzdávame hold najodvážnejším zo statočných. Bez určenia poradia vám prinášame 10 najelitnejšie jednotky špeciálnych síl z celého sveta.

Najelitnejšie jednotky špeciálnych síl na svete

Spetsnaz (Rusko)

Zatiaľ čo väčšina vojenských výcvikových režimov je určená na inštruktáž, ruské pluky špeciálneho určenia, podobne ako americké zelené barety, sú denne vystavené trestom. Majú možnosť kedykoľvek odísť. Spetsnaz má záujem len o najskúsenejších, v boji ostrieľaných zabijakov.

Spurtujú s jasným cieľom zraniť sa navzájom, polámať si rebrá, prsty a stavce a liečiť sa len tak dlho, aby sa mohli postaviť na nohy a dokončiť výcvik. Zvyčajne sa používajú na sledovanie alebo na boj zblízka typu dom proti domu, ale slúžia aj ako neuveriteľne výkonní osobní strážcovia vysokopostavených úradníkov. Tvrdia, že nie sú vycvičení na ignorovanie bolesti – pretože to nie je možné. Namiesto toho sú vycvičení, aby si ju užívali.

GROM/Skupina pre operačnú manévrovú reakciu (Poľsko)

GROM, skratka pre Group for Operational Maneuvering Response, je odvodená od poľského slova “hrom”. Táto jednotka má svoje korene v poľských výsadkároch z druhej svetovej vojny, ktorí boli známi ako “Tichí neviditeľní” a pozostávali z ohromujúcich 315 mužov a jednej (výnimočnej) ženy.

Vznik GROM možno vysledovať až do operácie Most v roku 1990, misie, ktorá mala ambíciu uľahčiť migráciu sovietskych Židov do Izraela. Podnetom na jej vytvorenie boli spravodajské správy o významnej hrozbe zo strany Hizballáhu v ich operačnej oblasti. Jednotka zostala prísne stráženým tajomstvom až do roku 1994, keď bola nasadená na Haiti v rámci operácie Obnovenie demokracie. Misie GROM sa líšia a zahŕňajú záchranné misie, získavanie rukojemníkov a protipovstalecké aktivity. Majú rozsiahle odborné znalosti v rôznych vojenských špecializáciách vrátane presného parašutizmu, pyrotechniky, obojživelných výsadkov, potápania, manipulácie s vozidlami, zbraní a medicíny.

MARSOC (Spojené štáty americké)

Do Veliteľstva špeciálnych operácií americkej námornej pechoty sa môžu hlásiť len muži. Jeho hlavnými cieľmi sú špecializovaný prieskum, rozhodné akcie a vnútorná obrana v rámci iných štátov. Ich výcvikový program je rozdelený do štyroch častí, ktoré sa zvyšujú podľa náročnosti. Výcvik SERE, prežitie, únik, odpor a útek sú súčasťou prvej fázy. V závislosti od miesta nasadenia sú cvičení na vytváranie ohňa cez trenie, ohňa cez zrkadlá a dokonca ohňa cez ľad. Následne začínajú výcvik fyzickej zdatnosti a boj zblízka, pričom predvádzajú hybrid najpraktickejších bojových umení: Jeet Kune Do, Wing Chun, karate, Jiu-Jitsu a dokonca aj pankration a Sayoc Kali, čiže filipínsky boj s nožmi.

Súčasťou 2. fázy je aj streľba, obojživelné demolácie a prieskum. Fáza 3 je v podstate pokračovaním fázy 2, ale zahŕňa poľné rádiostanice a satelitné dátové systémy. Fáza 4 je výcvik v “nepravidelnej vojne”, čo znamená “všetko je dovolené”. Táto fáza zahŕňa najmä operáciu Derna Bridge, ktorá od regrútov vyžaduje, aby využili všetky zručnosti získané počas celého kurzu.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov