Tipy a triky

Neuveriteľné tipy a triky na potraviny, ktoré vám uľahčia život

tipy

videní: 3.7K

Zachráňte slanú polievku

Už sa vám niekedy stalo, že ste pripravovali chutnú polievku alebo dusené mäso a zistili ste, že je príliš slané? Všetci sme to zažili: snažili sme sa umne posypať soľou vriacu polievku alebo guláš, ale nakoniec sme omylom vysypali väčšinu obsahu hrnca. V budúcnosti sa nemusíte báť, našli sme dokonalý potravinový hack, ktorý vaše jedlo zachráni. Ak sa vám to stane, jednoducho ošúpte a pridajte do hrnca jeden až dva celé zemiaky a nechajte variť. Keď sa zemiaky uvaria, vyberte ich a máte hotovo! Normálna hladina soli sa obnoví.

Zabráňte prilepeniu syra na strúhadlo

Máte už dosť syra prilepeného na strúhadle? Prvou technikou je vložiť blok syra pred strúhaním na 15 minút do mrazničky, aby stvrdol a ľahšie sa strúhal (časť príčiny rozbitého syra je teplo, ktoré vzniká trením pri strúhaní – veda!) Pred strúhaním syr postriekajte olejom alebo strúhadlo zľahka potrite olejom alebo maslom. Výsledkom bude tvrdší povrch, ktorý sa bude menej lepiť. Malé časti budú zo strúhadla padať ako nikto iný a vy budete mať lahodný syr.

Jednoduché odstraňovanie vaječných škrupín

Je to síce bielkovinová pochúťka, ale tieto tvrdohlavé vaječné škrupiny sa dajú veľmi ťažko odstrániť. Tu sú tipy, ak milujete varené vajcia, ale potrebujete pomôcť s odstránením škrupín. Začnite varením vajec vo vriacej vode (áno, na spôsobe prípravy záleží). Po uvarení ponorte vajcia na niekoľko minút do ľadového kúpeľa, aby sa úplne ochladili. Potom škrupiny jemne rozlomte a odlúpnite ich vo vode alebo pod studeným tečúcim kohútikom.

Dokonale si uložte zmrzlinu

Stáva sa vám niekedy, že zatúžite po zmrzline, len aby ste ju našli v mrazničke zamrznutú? Dobrá správa je, že existuje jednoduché riešenie! Vložte nádobu so zmrzlinou do plastového vrecka, vytlačte z nej všetok vzduch a pevne ju uzavrite. Vďaka tomu, že sa vzduch nedostane von, zmrzlina zostane nádherne mäkká a zároveň sa zabráni popáleninám v mrazničke. Pred vložením zmrzliny späť do mrazničky ju môžete prikryť voskovým papierom. Zábrany z voskového papiera tiež zabraňujú spáleniu mrazničkou.

Získajte viac šťavy z citrusov

Toto patrí medzi naše najobľúbenejšie tipy a triky dňa, ale radi by sme vás upozornili, že z citrusových plodov získate viac šťavy, ak ich pred vylisovaním zohrejete. Sľubujeme! Vyskúšajte to tak, že svoje obľúbené ovocie ohrejete v mikrovlnnej rúre 20 až 30 sekúnd, potom ho nakrájate a odšťavíte ako zvyčajne. Teplo z mikrovlnnej rúry spôsobí, že bunky v ovocí prasknú, čím sa uvoľní viac lahodnej šťavy. Pred odšťavovaním ich tiež skúste prevracať dlaňou sem a tam, aby ste pomohli rozbiť membrány ovocia a umožnili vytiecť viac šťavy!

Zdroj: list25 / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov