Tipy a triky

Neuveriteľné tipy a triky na potraviny, ktoré vám uľahčia život

tipy

videní: 3.5K

Tipy a triky na jedlo rozdeľujeme do troch kategórií: skutočne užitočné triky, ktoré sa dajú jednoducho vyskúšať a riešia skutočný problém; menej užitočné tipy a triky, ktoré sa zdajú byť šikovné, ale riešia problémy, ktoré nikto nikdy nemá (napríklad “zvyšky vína”); a úplne absurdné tipy a triky typu “prečo by ste to vôbec skúšali”.

Dnes vám bez určenia poradia ukážeme neuveriteľné potravinové tipy a triky, ktoré vám určite uľahčia život a zachránia vás pred pokusmi o akýkoľvek recept obsahujúci čokoládu do zemiakového pečiva alebo Fritos na šalát.

TIPY A TRIKY NA POTRAVINY, KTORÉ VÁM UĽAHČIA ŽIVOT!

Zbavte sa rozmočených sendvičov

Ak máte radi rozmočený, vodnatý sendvič, musíte patriť k 1% ľudí. Pre nás ostatných existuje jednoduché riešenie, ako zabrániť rozmočeným sendvičom. Jednoducho vložte ingrediencie, ako sú plátky paradajok alebo uhoriek, medzi dve vrstvy papierových uterákov na päť minút, aby ste znížili množstvo presakujúcej vody. Tým sa absorbuje všetka prebytočná vlhkosť predtým, ako ich pridáte do sendvičov. Pomôže aj to, ak si chlieb najprv natriete maslom, syrom alebo majonézou, pretože pôsobia ako bariéra, ktorá chráni chlieb pred vodnatejšími zložkami.

Používanie naberačky na zmrzlinu na mäsové guľky

Zabudnite na mäsité prsty a škaredé mäsové guľky; na porciovanie zmesi mletého hovädzieho mäsa použite naberačku na zmrzlinu a vždy získate dokonalý guľatý konečný produkt rovnakej veľkosti. Ak sa to bojíte vyskúšať – zaokrúhlili sme jednoduchý “návod”. Jednoducho si dajte časť zmesi na mäsové guľky do jednej ruky a pomocou naberačky vytvorte rovnako veľké mäsové guľky, ktoré umiestnite na plech na pečenie alebo do vnútra panvice. Po naberaní ich jemne rozvaľkajte v rukách, aby ste vytvorili okrúhle mäsové guľky. Ruky si môžete zľahka navlhčiť vodou, aby sa vám mäsové guľky pri vaľkaní nelepili. Et voila!

Rýchle zmäkčenie masla

Keď je čas namastiť buchty, nie je ideálne nechať maslo šesťdesiat minút na pulte. Najmä ak ste v časovej tiesni. Ak chcete tento proces urýchliť, môžete použiť strúhadlo na syr, aby ste maslo premenili na menšie kúsky – alebo valček (ale najprv ho vložte do plastového vrecka), aby ste ho zriedili. Ak dávate prednosť civilizovanejšiemu prístupu, môžete tyčinku masla nakrájať na približne osem kúskov. Vytvorením väčšej plochy a prúdenia vzduchu umožníte, aby tyčinka rýchlejšie zmäkla.

Zabráňte zhnednutiu ovocného šalátu

Pravdepodobne ste už počuli, že kúsok citrónovej šťavy dokáže udržať plátky jabĺk a iného nakrájaného ovocia na chutnejšom vzhľade. Jeden diel medu na dva diely vody funguje podobne bez kyslej chuti citrónovej šťavy. Ak vás zaujímalo, prečo citrónová šťava funguje, hľadali sme vedeckú odpoveď a objavili sme ju! Kyselina citrónová, vitamín C a peptid medu v citrónovej šťave brzdia oxidačný proces, ktorý spôsobuje zmenu farby. Bolo dokázané, že presne to isté robí aj sódová voda, takže teraz máte viac ako jednu možnosť, ako si udržať pekný vzhľad ovocného šalátu.

Bleskové lúpanie kivi

Keďže kivi je malé a jemné, použitím bežného noža na krájanie alebo strúhadla na zeleninu by ste mohli ovocie ľahko zničiť a odstrániť podstatne viac dužiny, ako ste si predstavovali. Namiesto toho odrežte oba tvrdé konce kiwi a stred vydlabte lyžicou. Tvar lyžice sa presne podobá tvaru kivi a jemne uvoľňuje kyslo sladký poklad zo šupky. Nezabudnite na kvapku sódy alebo medu, aby ste ho udržali svieže a krásne, kým ho nebudete pripravení zjesť.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov