Tipy a triky

Dôvody, prečo tvoj pes šteká a ty by si ho nemal trestať

pes

videní: 2.3K

V posledných piatich rokoch podali Newyorčania približne 7 500 sťažností súvisiacich so psami a väčšina z nich bola založená na hluku, ktorý vydáva pes pri štekaní. Pes by mal štekať, takže mať jedného doma a očakávať, že to nebude robiť je absurdné. Ale niekedy sa stáva, že pes šteká príliš a bez zjavného dôvodu. Akonáhle však zistíš dôvod, prečo sa takto správa, môžeš začať pracovať na riešení. Dnes ti pomôžeme zistiť, prečo tvoj psík breše a ty by si ho zato nemal trestať!

Nuda

Rovnako ako ľudia, psy sú tiež spoločenské tvory a radšej trávia čas s niekým. Takže, keď zostanú celý deň osamote, majú tendenciu sa nudiť. Sú to spoločenské zvieratá a bez kontaktu alebo komunikácie sa cítia znudene a začnú štekať. Tento typ štekania je monotónny a spojitý, zvyčajne ti tým nič nechce pes povedať, ale prestane, keď ho niečim zaujmeš.

Dopyt

Ak si vlastníkom psa, možno si už túto skutočnosť všimol a, bohužiaľ, je to jeden z najbežnejších, ale ľahko odbúrateľných dôvodov. Stačí mu dať to, čo chce, mohlo by to byť niečo z prechádzky, nejaká korisť, hračky alebo niečo na jedenie.

 

 

 

Frustrácia

Psy tiež majú problémy s úzkosťou a frustráciou, keď zostanú osamote alebo nedokážu pochopiť určitý hluk alebo akciu. Môžu vykazovať príznaky depresie a deštrukcie. Môžu robiť opakujúce sa veci a pohybovať sa v kruhoch, zatiaľ čo brešú.

Alarm alebo výstraha

Možno si už videl psa reagovať na zvonček alebo zvuk telefónu prichádzajúci z televízora. Okrem toho je skutočne užitočný v situáciách, ako sú požiare, spustený alarm, reakcie na cudzincov atď. V takýchto prípadoch štekajú nonstop pri skákaní. Ak sa chceš vyhnúť takýmto situáciám, musíš vystavovať svojho psa takým stimulom a trénovať ho, aby neštekal v konkrétnych situáciách.

Stres alebo strach

Toto je jeden z najdôležitejších dôvodov štekania, ktorý je potrebné hľadať a je ťažké ho pochopiť. Tieto zvuky psy vydávajú ak majú pocit strachu (strach z opustenia, odlúčenie alebo hrozba), paniky alebo úzkosti (môže to byť z bolesti alebo psychickej situácie) a niekedy predvídajú nebezpečenstvo. Tento druh štekania môže byť  hysterický a niekedy zahŕňa kňučanie. Tento brechot ťa môže najviac dráždiť, ale pamätaj, že psy nie sú takí dobrí ako ľudia, pokiaľ ide o vyjadrenie svojej bolesti.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov