Luxusný život

Jessica Lange a jej ťažký životný príbeh. Prečo sa už nikdy nevydala?

Jessica Lange

videní: 955

Jessica Lange je známa svojimi úlohami v hitoch ako Tootsie, King Kong a American Horror Story. Jej životný príbeh je však nesmierne ťažký. Vydala sa ako 21 ročná a o pár rokov sa rozviedla. Herečka sa už nikdy druhýkrát nevydala.

Jessica Lange a jej život pred slávou

Jessica Lange, narodená 20. apríla 1949 v Minnesote, pochádza z rôznorodého prostredia. Má nemecké, holandské a fínske korene. Jessica mala šesťčlennú rodinu vrátane dvoch starších sestier Jane a Ann a mladšieho brata Georgea. Jej otec pracoval ako učiteľ aj obchodný zástupca, zatiaľ čo jej matka bola v domácnosti. Kvôli profesii jej otca sa rodina Langeových musela často sťahovať.

 

 

V roku 1967 získala Jessica štipendium na štúdium umenia a fotografie na University of Minnesota. Počas tejto doby sa jej skrížili cesty so španielskym fotografom Pacom Grandem, za ktorého sa neskôr vydala v roku 1970. Následne sa Jessica Lange rozhodla zanechať vysokoškolské vzdelanie v snahe o bohémsky životný štýl. Spolu s Pacom sa v mikrobuse vydala na cestu naprieč Spojenými štátmi a Mexikom, v rámci ktorej prijala nomádsku existenciu.

Začiatok jej kariéry vo filme

Dobrodružný život páru ich nakoniec priviedol do Paríža, no keď sa tam usadili, ich vzťah sa začal rozpadať. Počas pobytu v Meste svetla Lange objavila svoju vášeň pre pantomímu. Vstúpila aj do sveta modelingu. Jej kariéra nabrala výrazný obrat, keď si ju všimol hollywoodsky producent Dino De Laurentiis, čo viedlo k jej filmovému debutu v roku 1976 v remaku King Konga, kde si zabezpečila rolu slečny v núdzi. Napriek úspechu filmu bola jej rola kritizovaná kritikmi a dva roky nemohla nájsť inú prácu.

Ale to bola len prekážka v jej kariére. V roku 1982 sa Jessica Lange zapísala do histórie tým, že získala nominácie na Oscara za najlepšiu herečku (Frances) a najlepšiu herečku vo vedľajšej úlohe (Tootsie). Tento úspech sme nevideli viac ako štyri desaťročia. Vo svojej doterajšej slávnej kariére získala dvoch Oscarov, 3 Emmy, Tony Award a 5 Zlatých glóbusov.

 

 

 

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov