Tipy a triky

Dôvody, prečo tvoj pes šteká a ty by si ho nemal trestať

pes

videní: 2.4K

Pre zábavu

Ak si majiteľom psa, tak toto nie je pre teba nič nové. Určite si si už všimol, že ak sa tvoj pes hrá s inými psami, počas hry štekajú pre zábavu. Brešú tiež pri hre s človekom. Môžu ťa olizovať, krútiť pri tom chvostom alebo hryzkať. Odporúčame však neblázniť sa so psom v blízkosti detí, pretože sa štekotu môžu zľaknúť.

Pozdrav

Opäť platí, že ak si majiteľom psov, nie je to pre teba nič nové. Je to, akoby hovorili: ” Hej! Vitaj doma ! ” alebo” Aký bol tvoj deň? ” Tieto druhy štekotu sú tenké, krátke a súvislé. Zvyčajne po nich nasleduje krútenie chvosta a skákanie.

 

 

 

 Teritoriálny nárok

Psi štekajú na cudzincov, aj keď sú na vodítku, dívajú sa z okna alebo sú za bránou. Ide o ochranný štekot psa, ktorý si nárokuje na svoje územie . To je jedna z tých nenapraviteľných situácií – jediné, čo môžete urobiť, je udržať ich vo vnútri domu a často ich brať k cudzím  ľuďom.

Spôsoby, ako pomôcť s nadmerným štekaním:

  • Kričanie na psa nebude pomáhať, pretože keď kričíš, zvyčajne ich to vyrušuje alebo brešú ešte hlasnejšie.
  • Trénujte svojho psa, aby pochopil slová ako “ticho” alebo “dosť”. V niektorých prípadoch môžu tieto slová fungovať ako kúzlo, pokiaľ sú psy na to naučené .
  • Ak si pracujúca osoba, ktorá žije len so psom, odporúčame ti, aby ste sa ráno prechádzali alebo sa s ním zahraj niekoľko minút pred odchodom.
  • Ak je pes unavený, je to ticho. Uisti sa, že ho berieš na dosť dlhé prechádzky alebo denne beháva.
  • Trénovať ich pre špecifické situácie, ako napríklad prichádzajúcich poštárov a cudzích ľudí. Potrebujú pochopiť, že pre nich nie sú hrozbou.
  • Nadmerné štekanie môže byť tiež spôsobené fyzickými problémami, ako sú včelie bodnutie, parazity alebo problémy s ústami. Vezmite ho k veterinárovi, ak si všimneš niečo neobvyklé.

Zdroj: Brightside topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov