Foto

Najhoršie turistické atrakcie na svete podľa hlasovania ľudí

turistické atrakcie

videní: 4.5K

Turistické atrakcie: Podľa údajov spoločnosti Statista dosiahol počet zahraničných turistov cestujúcich po celom svete v minulom roku takmer miliardu. Samozrejme, nie je to až tak veľa v porovnaní s 1,4 miliardy a viac pred pandémiou, ale cestovný ruch sa postupne zotavuje, a to je skvelé. Dnes, ak máte peniaze a chuť, môžete ísť doslova kamkoľvek na svete a jedinou otázkou je výber miesta.

A práve tu prichádzajú na pomoc rôzne služby ako Tripadvisor, Booking a Google Maps so svojimi recenziami, hodnoteniami a podobne, kde má takmer každé turistické miesto svoje hodnotenie. Niektoré svetoznáme turistické atrakcie v týchto hodnoteniach ospravedlňujú svoju veľkú slávu, iné, naopak, vyzerajú trochu nadhodnotené. Aspoň podľa tejto štúdie.

NAJHORŠIE TURISTICKÉ ATRAKCIE NA SVETE PODĽA HLASOVANIA ĽUDÍ

Hollywoodsky chodník slávy, USA – 3,42/10

Je to jeden z hlavných turistických magnetov Los Angeles a do chodníka je tu vsadených viac ako 2,5 tisíca medených hviezdičiek, ktoré oslavujú filmové a hudobné legendy, osobnosti šoubiznisu a kultové postavy. Stačí sa priblížiť k prvej z hviezd a zaručene sa tam zaseknete na niekoľko hodín. Aj keď vás hudba a kinematografia vôbec nezaujímajú. Čo sa týka hodnotenia, patrí medzi tie najhoršie turistické atrakcie…

Tádž Mahal, India – 3,83/10

Majstrovské dielo indickej architektúry, hrobka manželky vládcu Mughalskej ríše, ktorá zomrela pri pôrode. Neutešený manžel dal pre svoju manželku postaviť luxusné mauzóleum a po rokoch bol v ňom pochovaný vedľa nej. Dnes Tádž Mahal priťahuje milióny turistov a pútnikov z rôznych krajín a stal sa jednou z najrozpoznateľnejších architektonických siluet moderného sveta.

Disney’s Magic Kingdom Park, USA – 5,41/10

Druhý zábavný park spoločnosti Disney, ktorý sa nachádza neďaleko Orlanda na Floride. Otvorili ho v roku 1971, po smrti Walta Disneyho, avšak bol naplánovaný a postavený podľa jeho želaní a predstáv. Svetoznámym symbolom parku je Popoluškin palác. Počas väčšiny 21. storočia bol tradične najnavštevovanejším zábavným parkom na svete.

Everland, Južná Kórea – 5,17/10

Najväčší zábavný komplex v Kórei, ktorý sa nachádza na predmestí Soulu. Okrem množstva atrakcií sa tu nachádza aj zoologická záhrada a vodný park. Areál vlastní spoločnosť Samsung Everland, ktorá je súčasťou skupiny Samsung.

PortAventura World, Španielsko – 5.37/10

Jeden z najväčších zábavných parkov v Európe sa nachádza v Tarragone neďaleko Barcelony. Zaujímavosťou parku je jeho rozdelenie do šiestich tematických zón, ktoré predstavujú jednu z historických civilizácií a reprodukujú charakteristiky každej z týchto kultúr.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov