Foto

Najhoršie turistické atrakcie na svete podľa hlasovania ľudí

turistické atrakcie

videní: 4.6K

Zakázané mesto, Čína – 5.41/10

Zakázané mesto v Pekingu je bývalý palác čínskych cisárov a najväčší palácový komplex na svete. Nachádza sa v samom centre Pekingu a v roku 1987 bol ako prvý zo všetkých pamiatok v Číne zaradený do zoznamu svetového dedičstva UNESCO.

Národný park Great Smoky Mountains, USA – 5,39/10

Najnavštevovanejší národný park v Spojených štátoch bol otvorený v roku 1940. V tomto parku sa nachádza Appalačská cesta, najdlhší súvislý turistický chodník na svete. Umiestnenie parku v industrializovanej oblasti však už dlhé roky vyvoláva vážne obavy ochrancov životného prostredia.

Ocean Park, Hongkong, Čína – 4,96/10

Ocean Park bol otvorený v roku 1977, ale na prelome tisícročí prešiel veľkou krízou a takmer bol zatvorený. Napriek tomu sa správnej rade podarilo prilákať nových investorov, vypracovať podrobný plán rozvoja – a o desať rokov neskôr sa park dostal medzi desať najlepších zábavných parkov na svete z hľadiska ročnej návštevnosti.

Victoria Harbour, Hongkong, Čína – 4,89/10

Prístav Victoria Harbour, skutočný klenot Hongkongu, zohral dôležitú úlohu pri rozvoji mesta ako hlavného nákupného centra. Dnes je záliv známy pre svoje malebné výhľady takmer z každého miesta na pobreží a považuje sa za hlavnú turistickú atrakciu Hongkongu.

Busch Gardens, USA – 4,52/10

Busch Gardens Tampa Bay, otvorený v roku 1959, je známy svojimi početnými horskými dráhami. Dôležité je, že tu nájdete niekoľko ďalších špeciálnych atrakcií pre deti do 9 rokov. Územie parku je tiež rozdelené do niekoľkých tematických zón, z ktorých každá má svoje vlastné jedinečné vlastnosti.

Zdroj: boredpanda / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov