Zaujímavosti

Podvádzanie od partnera je bolestivé. Tieto veci nikdy nerobte

podvádzanie

videní: 2.4K

Nemysleli ste si, že sa vám to môže stať, no bohužiaľ, váš partner vám bol neverný. Takže teraz sa musíte opýtať: “Ako sa dostanem cez podvádzanie?” Byť podvádzaný je bolestivá skúsenosť, no ak sa týmto chybám vyhnete, budete o krok bližšie k uzdraveniu.

Podvádzanie od partnera je bolestivé. Tieto veci nikdy nerobte

Pomstiť sa

Možno sa budete chcieť porozprávať so svojím partnerom na Facebooku, poškodiť mu auto alebo možno mať vlastný románik. Keď sa vo filmoch ľudia učia, ako prekonať podvádzanie, ich prvým krokom je niekedy pomstiť sa. Ale v skutočnosti to nie je dobrý prvý krok. Deštruktívne konanie s cieľom vyrovnať skóre neprinesie nič dobré – a môže mať dokonca finančné dôsledky. „Snaha o vyrovnanie udrží váš hnev nažive a udrží vás v stave negativity, čo vám zabráni posunúť sa ďalej a napredovať vo svojom živote,“ hovorí Jane Greerová, PhD, odborníčka na vzťahy v New Yorku a autorka knihy. Ako si mi to mohol urobiť? Naučiť sa dôverovať po zrade.

“Udrží ťa to a nedovolí ti sa vyliečiť.” Aby ste sa dostali z nevery, musíte sa snažiť byť v rovnakom tíme, nie protichodným. „Vyrovnanie poskytne pomstychtivému partnerovi chvíľkový pocit zadosťučinenia,“ dodáva Irina Firstein, LCSW, manželská a párová terapeutka v New Yorku. “Ale v konečnom dôsledku vás to neposunie k žiadnemu riešeniu a veci to len skomplikuje.” Dávajte si pozor na tieto jemné signály, že vás partner podvádza.

Neopúšťajte sa

„Je veľmi normálne plakať,“ hovorí April Masini, odborníčka na vzťahy a etiketu a autorka z New Yorku. “A keď rozchod nasleduje po dlhodobom vzťahu, očakávajte, že budete potrebovať čas na zotavenie.” Uvedomte si, že táto situácia vás nebude definovať. Váš život sa neskončil. „Zaliezť do bytu, jesť zmrzlinu so zatiahnutými žalúziami, sledovať akúkoľvek náhodnú reláciu vysielanú na vašom notebooku a neprejavovať záujem o zdvihnutie telefónu je zlý nápad,“ hovorí Masini. Aj keď vysporiadanie sa s touto novou realitou a učenie sa, ako sa dostať cez podvádzanie, môže byť desivé, berte to ako šancu začať odznova. Áno, možno je to iný život, ale veci sa môžu ukázať ešte lepšie.

Nehrajte sa na obeť

Je pravda, že s najväčšou pravdepodobnosťou ste si nezaslúžili, aby vás niekto podvádzal, ale to neznamená, že by ste sa mali utápať v sebaľútosti. Ak sa budete hrať na obeť, budete sa cítiť bezmocní a poškodení a budete sa aj naďalej cítiť zle,“ hovorí doktor Greer. “V dôsledku toho klesne vaša sebaúcta a bude pre vás ťažké podieľať sa na svojom živote napĺňajúcim spôsobom.”

Nezapájajte do toho deti

Ak máte deti, urobte všetko pre to, aby ste ich do toho nedostali, kým to nebude absolútne nevyhnutné. Situácia by mala zostať medzi vami a partnerom. “V opačnom prípade to deti dostane do úzkych, kde môžu mať pocit, že si musia vybrať medzi vami dvoma,” hovorí Dr. Greer. A poskytnite deťom informácie len na základe potreby vedieť, čím zaistíte, že budú vedieť, že túto situáciu všetci prežijete. „Môžu vedieť, že ste sklamaní, ale naozaj potrebujú vedieť, že vás nestratia,“ hovorí Masini bez ohľadu na to, koľko majú rokov.

Nenechajte niekoho iného rozhodnúť, či odídete alebo nie

Tvoja mama hovorí, aby si ho nechala, tvoj miláčik hovorí, aby si mu dal ešte šancu. Ale je to vaša voľba, či vzťah stojí za záchranu a opravu alebo nie. Môžete si položiť otázku: “Môže sa vzťah vrátiť do normálu po podvádzaní?” Odpoveď nie je jednoduchá áno alebo nie. „Viete, čo je pre vás najlepšie,“ hovorí Antonia Hall, MA, psychologička, odborníčka na vzťahy a autorka knihy The Ultimate Guide to a Multi-Orgasmic Life. Ľudia budú mať vždy svoj vlastný názor, ale konečné rozhodnutie, ako ďalej, je na vás. “Nikto iný skutočne nerozumie dynamike, ktorá prebieha medzi dvoma ľuďmi,” hovorí Dr. Greer.

„Nikto iný nedokáže oceniť to, čo je pre vás najlepšie a čo bude pre vás v budúcnosti fungovať. Si jediná osoba, ktorá sa môže rozhodnúť, či chceš pokračovať vo vzťahu alebo nie.” Pamätajte, toto je váš život. “Nie je hanba zostať a nie je hanba odísť,” hovorí Samantha Burns, licencovaná poradkyňa a koučka na randenie.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov