Zaujímavosti

TOP 5 najzaujímavejších miest na svete, ktoré nebudeš môcť nikdy navštíviť

miest

videní: 1.9K

Existuje veľa zaujímavých miest na svete, ktoré drvivá väčšina z nás nebude môcť navštíviť. V každom prípade, každé z týchto miest má svoj vlastný dôvod, prečo zostáva neprístupné. Takéto miesta nevyhnutne priťahujú veľký záujem zo strany turistov a dobrodruhov, a napriek tomu zostávajú nedostupné.

Mount Weather Emergency Operations Center, Virginia

Prístup obmedzený, vstup povolený iba vysoko postaveným činiteľom.

fema

Autor: Karen Nutini / wikipedia.org

 

Mount Weather je tajný úkryt pre americkú vládu. FEMA Riadiace centrum je schované pod horou a je z neho možné riadiť krajinu v prípade katastrofy alebo rôznych núdzových situácií. Niektoré zo štruktúr centra sú postavené nad zemou, ktoré sú spravované a strážené samostatnou vetvou bezpečnostných a záchranných služieb. Vo vnútri sa ľudia riadia svojimi vlastnými zákonmi, ktoré platia pre toto centrum. Vstup ľudí „zvonku“ je prísne zakázaný – dovnútra sa dostanú iba vysoko postavení činitelia s potrebnou previerkou.

Svalbardská genetická banka, Nórsko

Sklady, ktoré majú byť použité v čase katastrofy.

Autor: Frode Ramone / wikipedia.org

Autor: Frode Ramone / wikipedia.org

V úboči na nórskom ostrove Spitsbergen, v hĺbke 120 metrov je postavený tunel, v ktorom sa udržiava konštantná teplota -18°С. Vlhkosť je udržiavaná na minime, a mikroklíma tunela je regulovaná automatizovaným systémom. Je to posledná nádej, že ľudstvo dokáže zachrániť prirodzený svet v prípade nepredvídanej kataklizmatickej udalosti. Kontajnery so semienkami majú za úlohu zachovať poľnohospodárske dedičstvá zo všetkých krajín sveta.

Rezervácia Vale do Javari, Brazília

Oblasť je špeciálne izolovaná kvôli ochrane domorodých kmeňov. 

Autor: Gleison Miranda / uncontactedtribes.org

Autor: Gleison Miranda / uncontactedtribes.org

Domorodé kmene obývali džungľu Amazónie po mnoho storočí. Letecké zábery dokázali existenciu tých, ktorí stále zostávajú nedotknutí vonkajším svetom. V rezervácii Vale do Javari existuje asi 14 kmeňov, ktoré nemajú žiadne vedomosti ani skúsenosti s okolitým svetom a ktorých životný štýl sa točí okolo poľnohospodárstva. Vedci taktiež objavili celkovo ďalších 8 osád, čo vedie k odhadu, že celkový počet týchto pôvodných obyvateľov sa pohybuje na hranici 2 000 ľudí. Pre ich bezpečnosť a zachovanie ich spôsobu života, úrady rozhodli o zákaze vstupu ľudí do vymedzených priestorov amazonského dažďového pralesa. Celkovo sa jedná zhruba o 77 000 kilometrov štvorcových.

Klub 33, New Orleans

Tajná spoločnosť, ktorá je uzavretá pre ostatných návštevníkov.

Autor: Mxreb0 / wikipedia.org

Autor: Mxreb0 / wikipedia.org

V roku 1967 Walt Disney založil klub, ktorý zhromažďoval slávnych investorov, významné osobnosti a politikov pod jednou strechou. Nikdy nebudeš do tohto klubu pozvaný a ani nikto nebude prechádzať okolo týchto tajomných dverí. Nikto nevie presný počet členov tohto klubu. Pre tých, ktorí horia zvedavosťou, môžu tento klub navštíviť, ak počkajú 14 rokov a zaplatia počiatočnú sumu vo výške 10 000 € (pre fyzické osoby) alebo 26 000 € (pre firmy). Okrem toho každý rok musia členovia tohto klubu zaplatiť 3 000 €, respektíve 5 700 €m aby tak udržali svoje členstvo v klube.

Magnetický ostrov Es Vedrà

Uzavretý kvôli ochrane ľudí pred účinkami nepredvídateľnej energie. 

Autor: stavros1 / wikipedia.org

Autor: stavros1 / wikipedia.org

Skalnatý ostrov Es Vedra je jedným z Baleárskych ostrovov pri pobreží Španielska. Stáva sa tak miestom s tretím najsilnejším stupňom geomagnetickej sily na Zemi (na prvom mieste sa nachádza Bermudský trojuholník a na druhom Severný pól). Napriek tomu na ostrove sa nenachádzajú žiadne kovové usadeniny a je tvorený výhradne z vulkanickej horniny. Technológie tu zlyhávajú a ty tak nemôžeš veriť svojmu kompasu na ktorom sa šípka zblázni. Začne sa pohybovať chaoticky vo všetkých smeroch. Tajomný Es Vedra je v legendách a trýznivých príbehoch. Španielska vláda zakázala akékoľvek návštevy ostrova, deklarovala to tým, že oblasť je prírodnou rezerváciou. Niektorí tvrdia, že miestni obyvatelia občas organizujú nelegálne výlety na ostrov. Jedineé, čo je povolené, je legálne sledovanie pobrežia ostrova z vody. Zvláštne.

Zdroj: brightside | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov