Zaujímavosti

Predmety, ktoré používame každý deň, ale nikdy nás nenapadne ich vyčistiť

vyčistiť

videní: 4.0K

Napadlo vás niekedy vyčistiť tieto predmety? Upratovanie domu je bezpochyby dôležitá vec. Ale aj keď sa snažíte udržiavať svoje prostredie v perfektnom stave, existujú kúty a predmety, na ktoré mnohí z nás nie vždy myslia. A ide o to, že aj tie by mali byť čisté, ak chcete zabrániť tomu, aby baktérie ovplyvnili vaše zdravie.

Preto sa s vami chceme podeliť o najlepšie tipy, ako udržať svoje bývanie bez škvŕn.

 

Tašky na opakované použitie

Tieto tašky sú skvelé, keď ide o ekologické nakupovanie. Štúdie však ukázali, že ľudia ich zriedkavo perú. Keďže sa často používajú na prenášanie potravín, môžu sa v nich nachádzať zvyšky. V takom prípade sa môžu baktérie množiť a priľnúť na každý nový výrobok, ktorý do nich vložíte.

Aby ste ich udržali v optimálnych podmienkach, je lepšie používať vrecúško na každý typ výrobku a všetky ich pravidelne vyčistiť vodou a mydlom alebo saponátom. Môžete ich vložiť do práčky v ochrannom vrecku alebo ich jednoducho pretrieť rukami pod tečúcim vodovodným kohútikom. Snažte sa každú chvíľu vytriasť odpadky vo vnútri a na mäso používajte jednorazové vrecká.

Rukoväte pokrievky hrnca

Väčšina ľudí umýva pokrievky, akoby to bol akýkoľvek iný kuchynský riad. Ale rukoväte majú malé drážky, v ktorých sa hromadia zvyšky. To môže viesť k množeniu baktérií, ktoré môžu byť škodlivé, ak sa dostanú do kontaktu s vašimi rukami alebo jedlom.

Na ich dôkladné vyčistenie ich stačí z času na čas odskrutkovať a namočiť do teplej vody s trochou octu. Tým sa baktérie úplne odstránia.

Cedidlá

Sú to ďalšie nádoby, ktoré ľudia často neopatrne umývajú, ale keďže majú malé otvory, vyžadujú si iný typ starostlivosti.

Najlepší spôsob, ako ich vyčistiť, je namočiť ich do nádoby s čistou vodou a trochou umývacieho prostriedku na približne 15 minút, aby sa zvyšky naozaj dostali von. Potom ich umiestnite pod tečúci vodovodný kohútik a vydrhnite ich štetinovou kefou. Ak ju nemáte, veľmi užitočná môže byť stará, vopred sterilizovaná zubná kefka.

Ponorné mixéry

Naozaj si neviete predstaviť, koľko čudných vecí sa môže nahromadiť v zadnej časti nožov ponorného mixéra. Najlepší spôsob, ako odtiaľ odstrániť zvyšky jedla, je spustiť mixér do misky s teplou vodou a mydlom alebo kvapkou prostriedku na umývanie riadu. Funguje to ako zázrak.

Horná časť skriniek a chladnička

Pri čistení kuchyne ľudia často čistia skrinky povrchne. A hoci je dobré vyčistiť ich aj vnútri, je dôležité nezanedbať nečistoty, ktoré sa na nich môžu nahromadiť. Prach a baktérie sa inak môžu dostať priamo na naše potraviny.

Preto je najlepšie vyhradiť si v nabitom programe trochu času na vyčistenie hornej časti chladničky a špajze. Ich utieranie vlhkou handričkou alebo s trochou vody a čistiaceho alebo odmasťovacieho prostriedku môže byť mimoriadne účinné. Pamätajte, že čiastočky mastnoty majú tendenciu priľnúť na tieto miesta a znečistiť ich ešte viac, ako sa očakávalo.

Zmeták

Možno to znie zvláštne, ale ľudia často zabúdajú čistiť veci, ktoré používajú na čistenie. Presne to sa deje v prípade metiel. Myslite na to, že medzi štetinami metly sa zachytáva veľa nehygienických vecí. Hovoríme o odpadkoch, vlasoch, prachu a dlhom atď.

Skvelým spôsobom, ako udržať metlu čistú, je odstrániť nečistoty, ktoré sa tam držia, rukou. Môžete na to použiť rukavice alebo si ruku zabaliť do jednorazového plastového vrecka. A každú chvíľu ponorte kefu do misky s teplou mydlovou vodou, opláchnite ju a nechajte uschnúť.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov