Zaujímavosti

Predmety, ktoré používame každý deň, ale nikdy nás nenapadne ich vyčistiť

vyčistiť

videní: 4.2K

Mop

Rovnako ako metly, aj mop je jedným z najviac zanedbávaných čistiacich nástrojov, pravdepodobne preto, že ľudia majú tendenciu predpokladať, že keď mop neustále ponárajú do vedra s vodou, vyčistia ho. No, zlá správa: nie je to tak. V skutočnosti je neustále vystavený vlhkosti, čo z neho robí ideálne miesto na rozmnožovanie baktérií. Potom ich veselo roznášate po celom dome v domnienke, že ho skutočne čistíte.

Dobrým tipom na vyčistenie mopu je umyť ho po použití dôkladne čistou vodou a mydlom. Môžete pridať aj kvapku bielidla alebo trochu akéhokoľvek čistiaceho prostriedku podľa vlastného výberu. Ďalšou veľmi dôležitou vecou je nechať ho poriadne vyschnúť. Vďaka týmto dvom jednoduchým krokom bude váš mop skutočne čistiť váš dom a nebude zapáchať ani zle vyzerať.

 

Odpadkový kôš

Bez ohľadu na typ odpadu, ktorý do nej vyhadzujete, je odpadkový kôš živnou pôdou pre infekcie v domácnosti. Platí to najmä vtedy, ak sa nachádza v kúpeľni a v kuchyni. Časté vymieňanie vriec na odpadky nestačí na to, aby sa nečistoty udržali na uzde.

Najlepší spôsob, ako tento predmet vyčistiť, je z času na čas ho umyť vodou, mydlom a dezinfekčným prípravkom podľa vlastného výberu. Takto sa zbavíte nepríjemných pachov, ale aj baktérií a dokonca chorôb, ktoré sa tam môžu ukrývať. Po dokončení tejto úlohy si nezabudnite poriadne umyť ruky.

Špongia na umývanie riadu

Aj keď sa to môže zdať zvláštne, tieto špongie sú zvyčajne jedným z hlavných zdrojov baktérií v domácnosti, pretože sú v neustálom kontakte s jedlom a vodou. V ideálnom prípade by ste ich mali pravidelne vymieňať za nové, ale počas ich životnosti je tiež dôležité umyť ich mydlom alebo dezinfekčným prostriedkom hneď, ako ich skončíte používať. Takto pri ďalšom umývaní riadu nezanechajú stopy špiny a baktérií.

Drážky na vidličkách

Ak umývate príbor ručne, možno ste si už všimli, aké ťažké je vyčistiť malý priestor medzi hrotmi vidličiek. Ale už sa nemusíte obávať. Skvelým spôsobom, ako odtiaľ dostať všetku tú špinu, je namočiť vidličky do teplej vody s trochou octu a potom ich opláchnuť.

Kľučky na dverách

Kľučky dverí sú neustále v kontakte s našimi rukami, preto sa na nich hromadia nečistoty. Mali by ste vedieť, že by ste ich mali čistiť len zvonku, pretože pokus o použitie čistiacich prostriedkov zvnútra by ich mohol zničiť. Malo by však stačiť utrieť ich vlhkou handričkou a prostriedkom vhodným pre materiál, z ktorého sú kľučky vyrobené.

Vyčistiť potrebuje aj držiak na nože!

Je to trochu očividné, ale tie malé priehlbiny určené na uloženie ostrého náčinia sú dosť veľké na to, aby sa tam uložilo veľa prachu a nečistôt. Preto je dôležité z času na čas predmet riadne vyčistiť. Na to ho musíte vyprázdniť, vyklepať, ručne umyť vodou a prostriedkom na umývanie riadu a nakoniec ho nechať dokonale vyschnúť. Týmto spôsobom nebudeme do potravín pri krájaní pridávať nečistoty.

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov