Zaujímavosti

Podvádzanie od partnera je bolestivé. Tieto veci nikdy nerobte

podvádzanie

videní: 2.5K

Neignorujte, čo sa stalo

Bolesť môže zmierniť ignorovanie nevery vášho partnera. To však nevyrieši základné problémy vo vašom vzťahu. „Snaha ignorovať neveru, ku ktorej došlo, spôsobí, že vzťah zostane na neistej pôde,“ hovorí Hall. A vaše rozhorčenie pravdepodobne vzrastie a nakoniec ukáže svoju škaredú tvár. Pýtajte sa teda na všetky otázky, ktoré chcete, aj keď viete, že možno nedostanete všetky odpovede, ktoré chcete počuť. Predtým, ako budete vedieť, či investovať do obnovy vzťahu, musíte prísť na to, prečo k nevere došlo. Komunikácia je dôležitým základom pre všetky vzťahy. Tieto manželské rady zdôrazňujú kladenie otázok a spravodlivý boj.

Nesnažte sa vrátiť veci tak, ako boli

Vaše manželstvo je už iné a „tak ako sa veci mali“ je to, čo viedlo k danej situácii. “Niečo sa musí v budúcnosti zmeniť, aby bol váš vzťah silný a zdravý,” hovorí Greer. Zamerajte sa na budovanie plnohodnotnejšieho vzťahu pomocou lekcií, ktoré ste sa naučili. „Namiesto toho, aby ste sa obzerali späť, premýšľajte o vytvorení novej kapitoly alebo dokonca o ‚druhom manželstve‘,“ hovorí Burns, „kde sa môžete naučiť nové zručnosti, opraviť dysfunkčnú dynamiku a vyjsť ako silnejší a prepojenejší pár.“

Neodmietajte terapiu

Iste, možno ste mali úžitok z pomoci odborníka na duševné zdravie predtým, ako došlo k nevere. Ale poradenstvo po podvádzaní vám môže pomôcť získať prehľad a pochopenie toho, čo sa stalo, hovorí Burns. Môže vám to pomôcť lepšie komunikovať a spracovať pocity viny, hanby a čokoľvek iného, čo by ste mohli cítiť. „Ak sa rozhodnete zo vzťahu odísť, môžete aspoň odísť s pokojom v duši, že ste sa zo všetkých síl snažili, aby to fungovalo a nekonali ste impulzívne,“ hovorí Burns. Terapeuti to všetko videli, takže sa nehanbite svojou situáciou. A ak sa obávate o finančné a časové záväzky, zvážte širší obraz. „Rád pripomínam párom čas, peniaze a námahu, ktorú vložili do svojej svadby, aby sme zistili, koľko času, úsilia a peňazí by mali byť ochotní investovať do svojho manželstva,“ hovorí Megan Costello.

Nezabudnite sa o seba postarať

Keď premýšľate o tom, ako sa vysporiadať s podvádzaním a ako sa dostať cez podvádzanie, môžete sa natoľko sústrediť na činy svojho partnera, že zabudnete na to, aby ste sa o seba postarali. „Tento traumatický zážitok môže negatívne ovplyvniť vašu myseľ a telo,“ hovorí Burns. „Aby sme sa z toho dostali, je nevyhnutná starostlivosť o seba. Nemôžete robiť racionálne rozhodnutia, napríklad či zostať alebo odísť, keď sa nestaráte o svoje fyziologické potreby.“ Nezabudnite jesť, cvičiť, spať a baviť sa. Smejte sa a žite šťastný život napriek tomu, čo sa deje. Skúste techniky zvládania, ako je terapia, meditácia, písanie do denníka, stretnutie s priateľmi, ktorí vás podporujú, alebo čítanie svojpomocných kníh, hovorí Burns. Robte činnosti, ktoré vám prinášajú radosť a potešenie. „Kúpte si kvety, dajte si masáž, trávte čas vonku,“ hovorí Hall. A navštívte poskytovateľa zdravotnej starostlivosti, ak máte fyzické reakcie, ako je trasenie alebo nevoľnosť.

Neunáhlite proces hojenia

“Vyliečenie z rozchodu je jednou z vecí, ktoré nemajú konečný koniec,” hovorí Masini. „Keď skončíte s liečením, nezaznie žiadny gong a nezaznie žiadny bzučiak. Tento proces, rovnako ako život, je pre vás plynulý a jedinečný.“ Buďte so sebou trpezlivý, keď sa budete snažiť prísť na to, čo robiť ďalej. „Nevyvíjajte na seba nátlak, aby ste to ‚prekonali‘, ani preventívne neonúkajte odpustenie,“ hovorí Burns. “Neexistujú žiadne časové obmedzenia. Rozprávanie o tom a spracovanie toho, čo sa stalo, je najužitočnejšie na spustenie procesu hojenia.“ Vyliečite sa a budete opäť šťastní vo svojom vlastnom čase.

Zdroj: rd | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov