Tipy a triky

Čo sa stane s tvojím telom, ak vyhodíš vankúš?

vankúš

videní: 1.0K

Prvý vankúš, ktorý poznáme, pochádza zo starovekej Mezopotámie. Bol vyrobený z kameňa a mohli si ho dovoliť iba bohatí ľudia. Na rozdiel od starodávnych kamenných vankúšov sú dnes tie, ktoré používame, mäkké a nadýchané a veľa ľudí nemôže spať bez objatia veľkého útulného vankúša. Ale v skutočnosti nemusí byť spánok s vankúšom najlepším spôsobom odpočinku, pretože môže mať vplyv na tvoje telo a náladu.

 

1. Ak odstrániš z postele vankúš, môže to zabrániť bolesti chrbta

Čo sa môže stať vášmu telu, ak začnete spať bez vankúša

Mnoho vankúšov môže viesť k neprirodzenej polohe na spanie a podpora, ktorú poskytujú, nevydrží dlho. Aj keď vankúš sám o sebe nespôsobí bolesť chrbta, môže zhoršiť mnohé zo základných príznakov. Keď spíš bez vankúša, tvoja chrbtica si môže oddýchnuť a telo je v prirodzenej polohe.

2. Pomáha to zmierniť bolesť krku

Čo sa môže stať vášmu telu, ak začnete spať bez vankúša

Väčšina vankúšov ti nepomôže zaspať v správnej polohe a môže dokonca zhoršiť polohu v spánku. Dlhodobé akékoľvek ohýbanie krku ti  bude nepríjemné a príliš pevné alebo príliš mäkké vankúše môžu viesť k bolestiam krku.

3. Bojuj proti bolestiam hlavy

Čo sa môže stať vášmu telu, ak začnete spať bez vankúša

Ak sa zobúdzaš s bolesťou hlavy alebo máš pocit točenia hlavy, môže za to vankúš. Príliš vysoké vankúše spôsobujú, že sa hlava a krk ohýnajú dopredu a zvyšujú napätie v krčných svaloch. Po prebudení ťa preto môže hlava bolieť.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov