TOP 10

Toto sú najnebezpečnejší drogoví baróni všetkých čias

drogoví baróni

videní: 4.2K

5. Osiel Cárdenas Guillén

osielcardenas

Autor: Drug Enforcement Administration / wikipedia.org

Známy aj ako priateľ zabijak „Mata Amigos“, Guillen zabil svojho „učiteľa“ a prevzal tak kartel Gulf v Mexiku. Bojoval s ostatnými kartelmi a nakoniec bol zatknutý po tom, čo vypukla menšia vojna s mexickou políciou a ozbrojenými silami v roku 2003.

4. Griselda Blanco

Tiež známa ako „La Madrina“ a „Kmotra“, Griselda Blanco bola jednou z kľúčových postáv v karteli Medellín a je označovaná za mentorku samotného Pabla Escobara, ktorý sa nakoniec stal jej eventuálnym nepriateľom. Počas svojej kariéry pôsobila prevažne v Miami. Bola zodpovedná za viac ako 200 vrážd. Osud ju nakoniec dostihol v roku 2012, keď bola zastrelená v kolumbijskom Medellíne.

3. Frank Lucas

franklucas

Autor: Luigi Novi / wikipedia.org

Prezývaný ako „Superfly“, Frank Lucas bol jedným z najväčších obchodníkov s drogami a bossom organizovaného zločinu v New Yorku počas 60-tych a skorých 70-tych rokoch minulého storočia. Bol tiež známy vďaka odsekávaniu prostredníkov a kupovaním heroínu priamo od svojho zdroja, ktorý sa nachádzal v Zlatom trojuholníku. Jeho príbeh bol námetom pre film Americký gangster, v hlavnej úlohe s Denzelom Washingtonom.

2. Joaquín „El Chapo“ Guzmán

„El Chapo“ vzrástol na sile v neskorších 70-tych rokoch minulého storočia, keď pracoval pre iných pašerákov drog v Mexiku. Koncom 80-tych rokov, založil Sinaloa kartel. Kartel sa zameriaval na marihuanu, metamfetamín, kokaín a heroín. V roku 2014 bol obvinený z obchodu s drogami, ale podarilo sa mu utiecť. Nakoniec bol nájdený mexickými úradmi a teraz je späť vo väzbe.

1. Pablo Emilio Escobar Gaviria

pabloescobar

Autor: Colombian National Police / wikipedia.org

Tiež známy ako „Kokaínový kráľ“, Pablo Escobar bol pravdepodobne najznámejší drogový magnát všetkých čias s odhadovaným majetkom vo výške 30-tich miliárd dolárov. Na vrchole svojej moci, Escobar a jeho drogový kartel, mali na svedomí približne 80% kokaínu dovážaného do Spojených štátov. Počas jeho hrôzovlády mal na svedomí viac ako 5000 úmrtí. Pred smrťou ho naháňali kolumbijské špeciálne jednotky a Navy Seals. Zomrel v roku 1993, keď ho kolumbijské jednotky zahnali na strechu, kde bol postrelený do nohy. Nikto nevie ako zomrel, ale bol strelený aj do hlavy, presne za uchom. Kolujú dohady, že ho zrejme zastrelil kolumbijský vojak alebo ostreľovač od Navy Seals. Pracuje sa aj s verziou, že sa zastrelil sám za ucho, keďže sa raz pred blízkymi vyjadril, že radšej sa zastrelí sám a za ucho, ako sa má nechať chytiť.

Súvisiace články:

Tieto obyčajné veci sú extrémne drahé

Aká profesia je tá najhoršia na svete? Patrí tam aj tá vaša?

Zdroj: themost10 | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov