Foto

Neočakávané vlastnosti ľudí, ktoré nikto nemá rád

vlastnosti

videní: 4.1K

Je úplne normálne, že sa vám niekto nepáči na základe nejakej ich vlastnosti. Ľudia vždy museli byť podozrievaví voči cudzím ľuďom, len aby prežili v tomto svete. Dnes už prežitie nie je celkom problém, ale všetci pravdepodobne poznáme pár ľudí, ktorí nás bezdôvodne otravujú. Čo je teda na nich zlé?

Povieme vám o niektorých nepríjemných vlastnostiach a zvykoch ľudí, ktorým sa podvedome snažíme vyhnúť.

AKÉ SÚ NEOČAKÁVANÉ VLASTNOSTI ĽUDÍ, KTORÉ NIKTO NEMÁ RÁD?

Nadmerný altruizmus

Láskavosť patrí medzi vlastnosti, ktoré všetci oceňujeme. Niekedy sú však ľudia až príliš láskaví a obetaví, čo ostatných rozčuľuje. Ak ste vždy milí a pripravení pomôcť (aj keď sa táto pomoc dotkne vás), ľudia sa k vám môžu začať správať podozrievavo.

Štúdie ukazujú, že ľudia neznášajú prílišnú obetavosť aj prílišné sebectvo. Nestáva sa to preto, že by ľudia boli nevďační. Ide o to, že nezištná láskavosť vyvoláva mnoho otázok: “Čo chcú?” alebo “Na čo myslia?”. Navyše nikto nechce vyzerať “horšie” a menej nezištne v porovnaní s niekým, kto je skutočne altruistický.

Negramotnosť

Ľudia, ktorí robia pravopisné chyby, nepôsobia dôveryhodne. V reálnom živote môžete byť milý, zdvorilý a láskavý človek, ale niekoľko gramatických chýb v e-mailoch pravdepodobne ovplyvní postoj ľudí k vám.

Pokiaľ ide o tých ľudí, ktorí posudzujú ľudí podľa chýb v ich textoch, vedci tvrdia, že podľa reakcie na preklepy a chyby dokážete pochopiť, či je človek introvert alebo extrovert. Negramotnosť často dráždi introvertov (ktorí neradi veľa komunikujú a ťažko sa im budujú sociálne vzťahy). Ak si chyby nevšímate, ste pravdepodobne extrovert.

Je však dôležité byť dobre vzdelaný, a to nielen preto, aby vás všetci milovali, patrí to taktiež aj medzi dobré vlastnosti u ľudí. Podľa medzinárodných vzdelávacích organizácií má úroveň inteligencie vplyv na úspech a bohatstvo človeka.

Chválenie slávnymi známymi

Nikto nemá rád chvastúňov (najmä tých, ktorí spomínajú, že poznajú významných ľudí). Vedci zo Švajčiarska zistili, že chválenkárstvo nemá žiadny pozitívny vplyv. Naopak, čím viac hovoríte o svojich slávnych “kamarátoch”, tým menej vám ľudia veria. Ľudia si myslia, že sa ich pokúšate manipulovať vyslovovaním mien slávnych ľudí.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov