Foto

Neočakávané vlastnosti ľudí, ktoré nikto nemá rád

vlastnosti

videní: 4.2K

Hviezdy sociálnych médií

Účty na sociálnych sieťach prezrádzajú potenciálnym zamestnávateľom a iným ľuďom veľa o osobe. Sociológovia a psychológovia sa rozhodli preskúmať tento problém a zhromaždili niekoľko ukazovateľov, ktoré by mohli pokaziť vašu povesť.

  • Príliš veľa fotografií. Existujú ľudia, ktorých jedenie sa mení na reportáž z miesta činu (milióny fotografií každého jedla z rôznych uhlov a pod.) K týmto ľuďom sa pristupuje s podozrením.
  • Príliš veľa “priateľov”. Ľudia spravidla nedôverujú tým, ktorí majú tisíce priateľov a sledovateľov. Môžu si myslieť, že sláva na sociálnych sieťach je to jediné, čo túto osobu zaujíma. Vedci dokonca zistili, že prijateľné je niekde v rozmedzí približne 338 online priateľov, aby sme ľudí nemiatli a nezastrašovali.

Až príliš šťastný pohľad

Veríme, že úsmev môže priniesť len pozitívne emócie. Ukazuje sa však, že ľudia, ktorých úsmev je príliš široký, obťažujú ostatných.

Toto tvrdia psychológovia: Nadmerné šťastie a blaženosť spôsobujú nevôľu. Ľudia, ktorí sú príliš šťastní a spokojní (bezdôvodne), vyzerajú naivne a dokonca ignorantsky.

Navyše, ak ste vždy pozitívne naladení a veselí, môžete vždy dostávať tie najnepríjemnejšie úlohy. Pretože ľudia si budú myslieť, že nie ste dosť inteligentní na to, aby ste posúdili náročnosť úloh, ktoré vám prídu do cesty, a budú predpokladať, že ich neodmietnete vykonať.

Ťažké mená

Niekedy nemusíme robiť nič, čo by ľudí rozčúlilo: naše meno urobí svoju prácu dobre. 5 štúdií dokázalo, že ťažko vysloviteľné mená sú hodnotené menej pozitívne ako ľahko vysloviteľné mená. Ľudia s jednoduchými menami sú teda často úspešní a viac rešpektovaní.

Prečo sa to teda deje? Náš mozog vždy pristupuje k novým a nezvyčajným veciam s podozrením. Ak meno vyzerá príliš dlho alebo zvláštne, jeho majiteľ sa automaticky stáva podozrivým človekom. Samozrejme, deje sa to podvedome. Všimli ste si niekedy skutočnosť, že celebrity si často menia svoje dlhé a čudné mená na niečo jednoduchšie, pre masy?

Nadmerná hanblivosť

Ľudia nemajú radi tých, ktorí sa neustále kritizujú. V snahe urobiť dobrý dojem na nových priateľov alebo zamestnávateľov niektorí ľudia skrývajú svoje chválenkárstvo pod sebakritikou. Tieto triky spravidla nezostávajú bez povšimnutia. Tu je príklad: Predstavte si, že sa vás na pracovnom pohovore pýtajú na vaše slabé stránky.

Nesprávne odpovede:

  • “Som perfekcionista. Nemôžem spať, ak je potrebné niečo urobiť a inak to nejde.”
  • “Som workoholik, pracovné dni a víkendy sú pre mňa rovnaké. Aj keď si už ani nepamätám, ako vyzerá moja rodina.”

Týmto slovám nikto neuverí. Falošná hanblivosť ovplyvňuje aj povesť človeka a bráni mu stúpať po kariérnom rebríčku, pretože takéto správanie vyzerá neúprimne.

Súvisiace články:

Mozog a jeho úžasné vlastnosti. Vedeli ste o nich?

9 vlastností, ktoré zdedíme iba od jedného z rodičov

Zdroj: brightside / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov