TOP 10

Toto sú najnebezpečnejší drogoví baróni všetkých čias

drogoví baróni

videní: 4.1K

Latinskú Ameriku v posledných rokoch ovládajú drogoví baróni. Hovorí sa, že zločin sa nevypláca, ale v priebehu rokov, nám títo drogoví magnáti ukázali opak. Títo muži a ženy vytvorili podzemné ekonomiky, prostredníctvom ktorých prúdilo milióny dolárov. A to nie raz ročne, ale každý týždeň alebo dokonca aj denne. Poď sa teda s nami pozrieť na 10 najnebezpečnejších drogových barónov všetkých čias.

Toto sú najnebezpečnejší drogoví baróni všetkých čias

10. Khun Sa „Ópiový kráľ“

khunsa

Autor: Satharn Pairaoh / wikipedia.org

Tiež známy ako drogový magnát Mjanmarska, Khun Sa bol zapojený do obchodov s heroínom, ktoré prevádzkoval v Barme. Je známy aj ako svetový kráľ heroínu, produkoval takmer tretinu dodávok heroínu na svete. Žil luxusným životom až do jeho prirodzenej smrti v roku 2007.

9. „Freeway“ Rick Ross

rickydonnellross

Autor: Patrick Bastien Photography / wikipedia.org

Ricky Donnell Ross bol distribútorom cracku v roku 1980. Mnoho ľudí tvrdí, že práve on mal na svedomí rozšírenie cracku po celej Amerike v roku 1999. Jeho „továrne“ na crack dokázali produkovať a predávať drogy v hodnote 2-3 miliónov dolárov denne.

8. Manuel Noriega

manuelnoriega

Autor: unknown, United States Air Force / wikipedia.org

Manuel Noriega bol bývalým vojenským diktátorom Panamy, ktorý vládol krajine od roku 1983 do roku 1989. Nakoniec sa rozhodol spolupracovať s CIA a stal sa tak informátorom/špiónom. Pritom ako pracoval pre CIA, bol aj drogovým magnátom a priekupníkom v Paname. Bol odsúdený na základe obvinení z obchodovania s drogami a vydierania v roku 1992. Na záver jeho trestu bol v Miami vydaný do Francúzska v roku 2010.

7. Carlos Enrique Lehder Rivas

Tiež známy ako „kolumbijsky rambo“, Carlos Lehder bol jedným zo zakladateľov kolumbijského kartelu Medellín. Ten operoval na Bahamách. Carlos Lehdera je známy tým, že prispel dvoma základnými poznatkami k obchodu s drogami.

6. Amado Carrillo Fuentes

Získal prezývku „Pán nebies“, pretože na prepravu drog využíval obrovskú flotilu lietadiel. Do Ameriky dokázal prepraviť štyrikrát viac kokaínu, než akýkoľvek iný pašerák na svete. Zomrel, keď sa pokúsil podstúpiť plastickú operáciu, aby zmenil svoj vzhľad v roku 1997.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov