TOP 10

Tieto potraviny by ste nemali dávať do mrazničky

potraviny

videní: 1.6K

Mraznička je skvelou pomôckou na uchovanie rôznych potravín. Nie je však ideálna pre všetky potraviny – a uchovávanie nesprávnych potravín v mrazničke môže viesť k nechutným jedlám alebo dokonca k zdravotným rizikám.

Ktoré potraviny nepatria do mrazničky?

Mraznička je skvelým miestom na uskladnenie potravín, ktoré si chcete uchovať na neskôr. Nie všetko sa však dá bezpečne zmraziť a v niektorých prípadoch by zmrazenie mohlo niečo zničiť, namiesto toho, aby sa to pohodlne uchovalo. Tu sú niektoré potraviny, ktoré by ste nemali ukladať do mrazničky – dokonca ani v krízových situáciách. Navyše zistite, či je vaša mraznička vôbec nastavená na správnu teplotu!

Mlieko

S mliekom je to zložité. Mlieko uložené v mrazničke sa môže pri rozmrazovaní oddeliť na kúsky a vodnaté časti – čím vyšší je obsah tuku, tým viac sa oddeľuje. Bude bezpečné na konzumáciu, ale nie je to práve najlepšia konzistencia na pridávanie do ranných cereálií alebo kávy. Sesterská stránka RD Taste of Home však tvrdí, že hoci pitie rozmrazeného mlieka nie je príliš chutné, varenie a pečenie z rozmrazeného mlieka je úplne reálnou možnosťou. Pokiaľ ho zmrazíte správnym spôsobom, môžete ušetriť nadbytočné mlieko. Neodporúčame však dávať mlieko do mrazničky.

Zemiaky

Zemiaky majú vysoký obsah vody, takže po uložení do mrazničky vám môžu zostať kašovité, mäkké zemiaky. Ak varíte jedlo so zemiakmi a dúfate, že zvyšky zmrazíte, choďte do toho. Uvarené zemiaky nebudú také kašovité, ako keby ste ich zmrazili surové. Zmena štruktúry nebude mať veľký význam pri varených nákypoch alebo dusených jedlách.

Vyprážané potraviny

Prepáčte, zvyšky mozzarellových tyčiniek! Potraviny, ktoré boli vyprážané, stratia svoju chrumkavosť, ak ich dáte do mrazničky – a nikto nechce mäkké, kašovité vyprážané potraviny. Ak plánujete pripraviť dávku domácich kuracích nugetiek, ktoré chcete uložiť do mrazničky, radšej vynechajte fritézu a jedlo najprv upečte v rúre.

1 2 3 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov