TOP 10

Tieto potraviny by ste nemali dávať do mrazničky

potraviny

videní: 1.7K

Vajíčka

Vkladanie vajec, ktoré sú ešte v škrupine, do mrazničky – to určite nie. Obsah vody vo vnútri vajíčka sa pri zmrazení rozpína, čo môže spôsobiť, že vonkajšia škrupina praskne a bude náchylná na baktérie. Ak chcete vajcia zamraziť, vždy ich vyberte zo škrupiny, rozšľahajte, kým sa dobre nerozmiešajú, a uložte ich do vzduchotesnej nádoby s etiketou.

Mäkké syry

Skladovanie mäkkých syrov v mrazničke prinesie podobný výsledok ako zmrazenie mlieka. Keď príde čas ich konzumácie, zostanú vám vodnaté hrudky, ktoré často ničia štruktúru potravín, ako sú smotanové syry, kyslá smotana a ricotta.

Surová zelenina a ovocie

Akákoľvek zelenina alebo ovocie s vysokou koncentráciou vody, ako napríklad zeler, uhorka, šalátová zelenina a melón, mrazničku neprežijú, pretože voda v nich rýchlo vytvára kryštáliky ľadu. To znamená, že keď príde čas na rozmrazenie, zostane vám zvláštna konzistencia a nejedlá kaša.

Mäso, ktoré ste už rozmrazili

Ak ste z mrazničky vytiahli bravčové kotlety, aby ste ich pripravili na večeru, nikdy ich zvyšky znovu nezamrazujte. Zmrazené a rozmrazené potraviny môžu priťahovať potenciálne škodlivé baktérie rýchlejšie ako mäso, ktoré nebolo v mrazničke. Najlepšie urobíte, ak mäso uvaríte na správnu teplotu a skonzumujete ho alebo ho vložíte späť do mrazničky až po tom, ako z neho vyvaríte všetky potenciálne baktérie.

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov