TOP 10

Tieto potraviny by ste nemali dávať do mrazničky

potraviny

videní: 1.7K

Jogurt

Zo zdravotného hľadiska nie je nič zlé na tom, ak pred uplynutím doby trvanlivosti vložíte do mrazničky jogurt. Dobrou správou je, že zmrazenie jogurtu nezničí jeho zdravé živé a aktívne kultúry, ale zlou správou je, že po rozmrazení stratí jogurt svoju krémovú konzistenciu a stane sa zrnitým. Takisto, ak ste dúfali, že si vytvoríte pochúťku pripravenú v mrazničke podobne ako fro-yo, budete sklamaní. Bežný jogurt má viac vody ako ten, ktorý by ste si kúpili mrazený, a keď sa pokúsite dať si kopček, zostane z neho ľadový blok.

Cesnak

Niektorí kuchári hovoria, že do mrazničky ho treba dať skôr, ako začnú klíčiť strúčiky. Taktiež hovoria, že pred zmrazením treba celé strúčiky alebo očistené, olúpané strúčiky obaliť v oleji s neutrálnou príchuťou. Národné centrum pre domáce uchovávanie potravín však varuje, že cesnak má tendenciu po zmrazení zosilnieť a zhorknúť. Ak sa rozhodnete skúsiť zamraziť cesnak, vedzte, že jeho chuť môže byť ohrozená.

Majonéza

Ak má váš obchod s potravinami vražedný výpredaj majonézy, nekupujte majonézu na kilogramy a nedávajte ju do mrazničky. Keď sa majonéza po zmrazení rozmrazí, oddelí sa a získa hrudkovitú konzistenciu, ktorá nie je príliš chutná.

Súvisiace články:

10 tipov na efektívne čistenie čohokoľvek

 Zdroj: rd | topdesat

 

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov