Zaujímavosti

101-ročná žena stále pracuje a radí, ako zostať mladým

žena

videní: 1.1K

 

Ale žiadne množstvo hydratačného krému ani drahej maskary nemôže stáť proti hlavnému tajomstvu dlhého a šťastného života – skvelým vzťahom, ktoré prinášajú veľa chvíľ radosti. Jayne upozorňuje na dôležitosť nadväzovania priateľstiev – v každom veku. Ľudia sa snažia o pocit spolupatričnosti v priateľskej komunite. Myslite na svojich priateľov – ich bláznivé výčiny alebo úprimné rady vám určite zlepšia život.

“Je dôležité nájsť si ľudí, ktorí sú priateľskí a milí,” hovorí Jayne.

“Neustále sa hýbte”: Jayneova priama rada rezonovala u mnohých ľudí

Dobré vzťahy s ľuďmi sú kľúčom k šťastnému životu, ako spomínala Jayne. Je to pravda a dokonca je to vedecky dokázané – ľudia, ktorí sa obklopujú dobrými priateľmi, majú lepšie duševné aj fyzické zdravie. “Ako lekárka by som si želala, aby som mohla každému predpísať priateľstvá,” povedala doktorka Kelli Hardingová, odborná asistentka klinickej profesúry psychiatrie na Columbia University Irving Medical Center v New Yorku.

Priatelia poskytujú pocit spolupatričnosti a zmysel života – keď je tma, vytiahnu vás von a pripomenú vám, ako veľmi ste milovaní a potrební. Podporujú tiež zdravé správanie – ak jeden priateľ obľubuje posilňovňu, chutné šaláty alebo nedeľné výlety, je pravdepodobnejšie, že ho bude nasledovať aj druhý.

A napokon, priatelia nám skutočne pomáhajú žiť dlhšie – štúdia ukazuje, že ľudia s pevnejšími vzťahmi pravdepodobne zostanú dlhšie nažive. Na ďalšie roky plné spomienok a radosti s priateľmi. Pozvite ich dnes na šálku kávy a poďakujte im za to, že vás udržiavajú mladými.

Jayne tiež upozornila na dôležitosť dobrých vzťahov s ľuďmi. Práve ľudia, ktorých máme radi, nás udržiavajú mladými v každom veku

Príbeh Jayne je nádhernou pripomienkou toho, že keď ide o radosť zo života, neexistujú žiadne vekové obmedzenia. Ľudia po dosiahnutí určitého veku nevyhasínajú a detská radosť sa po dosiahnutí dospelosti neobmedzuje.

Zdroj: boredpanda | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov