Zaujímavosti

Robotníci zničili staroveký Čínsky múr. Hľadali skratku

čínsky múr

videní: 764

Veľký čínsky múr je absolútne úchvatná stavba – prakticky aj umelecký projekt, ktorý sa začal stavať v roku 220 pred Kristom a výstavba trvala viac ako 1 800 rokov.

Ale bez ohľadu na jeho krásu, múry sú múry a niekedy vám môžu prekážať. Nedávno dvaja čínski stavební robotníci zistili, že historický Veľký čínsky múr sa počas jedného z ich projektov ukázal ako nepríjemná bariéra. Riešenie? Jednoducho do neho urobili veľkú dieru. Samozrejme nezničili celý Čínsky múr, no poškodili jeho časť, ktorá mala za sebou už to najlepšie. Celý tento príbeh je vtipný, no v skutočnosti môžu byť škody nevyčísliteľné.

Čínsky múr sa pre dvoch stavbárov stal obrovskou prekážkou

Pomocou bagru rozšírili už existujúce poškodenie a vytvorili si tak skratku

Podľa denníka Washington Post sú za tento čin môže “38-ročný muž a 55-ročná žena pracujúci na neďalekom stavenisku”. “Podozriví mali pomocou bagra rozšíriť už existujúcu medzeru v múre a zničiť tak pás starobylej stavby, aby si vytvorili skratku”. V dôsledku toho boli obaja zatknutí.

“Ich konanie podľa polície spôsobilo “nezvratné poškodenie celistvosti Veľkého múru Ming a taktiež ohrozili bezpečnosť kultúrnych pamiatok”, vysvetlila autorka Sarah Dadouchová.

Ľudia sa bavia v komentároch na reddite

Ako upozornili niektorí redditori, v súvislosti s názvom Veľkého čínskeho múru to predsa len vyvoláva isté problémy. “Už to nie je Veľký čínsky múr, len 2 masívne normálne múry v Číne,” zažartoval jeden z nich. “Teraz majú dva celkom fajn čínske múry,” zažartoval ďalší. (Áno, vieme, že Veľký čínsky múr je v skutočnosti zoskupenie viacerých múrov, ale nesnažme sa tu zabiť vtip, dobre?)

Obvinení zatiaľ sedia vo väzení v Číne – kde si určite veľmi želajú, aby sa vybrali tou dlhšou cestou a neuvažovali o žiadnej skratke.

In the Shanxi region of China, two people drilled a hole in the Great Wall of China “to make a shortcut”.
byu/esberat inDamnthatsinteresting

Zdroj: ebaumsworld | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov