Foto

Špajza plná potravín, ktoré pravdepodobne uskladňujete príliš dlho

špajza

videní: 6.2K

Olivový olej

Svetlo a teplo nie sú priateľmi olivového oleja. Zo starej fľaše olivového oleja by vám nemalo byť zle, ale otvorená fľaša môže po šiestich mesiacoch chutiť trochu inak. Ak olivový olej nepoužívate často, kúpte si len malú fľašu, aby ste ju stihli spotrebovať skôr, než sa jej chuť pokazí.

Celozrnná múka

Väčšina ľudí skladuje múku v špajze, ale v skutočnosti by ste ju mali skladovať v chladničke alebo mrazničke, aby zostala dlhšie čerstvá. A je múka niekedy trvanlivá? Celozrnná múka vydrží v chladničke až osem mesiacov a v mrazničke až rok. “Celozrnná múka žltne skôr ako biela múka,” povedal Maples. “Nemá to vplyv na bezpečnosť potravín, ale ovplyvňuje to ich kvalitu a chuť.”

Zemiaky

V chladničke vydržia zvyčajne až dva týždne a v špajze dva mesiace. Ich čas vyprší, keď začnú rásť klíčky a na šupke sa objavia jemné čierne škvrny.

Hnedá ryža

Hoci je hnedá ryža o niečo zdravšou alternatívou bielej ryže, na polici v špajze nevydrží tak dlho. “Hnedá ryža obsahuje olej vo vrstve otrúb,” povedal Siverson pre INSIDER. “Keď tento olej žltne, hnedá ryža má kratšiu trvanlivosť, približne šesť mesiacov. V mrazničke ju môžete skladovať až rok.”

Cesnak

Obľúbené korenie sa najlepšie skladuje v tmavej, chladnej špajze pri teplote 15 stupňov Celzia tri až päť mesiacov v sieťovaných vreckách. “Pri príliš dlhom skladovaní môžu strúčiky cesnaku vyschnúť alebo začať klíčiť,” uvádza sa v správe Poľnohospodárstva a prírodných zdrojov Kalifornskej univerzity. “Ani jedno z toho nie je škodlivé, ale oboje je známkou toho, že cesnak už nie je v najvyššej kvalite.”

Zdroj: rd / topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov