TOP 10

Mozog a jeho úžasné vlastnosti. Vedeli ste o nich?

mozog

videní: 4.7K

Vizuálne oblasti mozgu sú úplne vzadu

Naše oči vnímajú svet a pritom majú svoju základňu na opačnej strane hlavy. Divné, však? Podobne aj ľavá strana mozgu riadi videnie na pravej strane a naopak. To isté platí pre to, ako náš mozog spracováva zvuk – na opačných stranách hlavy.

Pri vyšetrení vidno, keď si zamilovaný

mozog

Ak by sa ti nedajbože “pošťastilo” a musel by si ísť na magnetickú rezonanciu, doktor by uvidel, či si zamilovaný. Aktivita, pri ktorej je prítomný dopamín, znamená, že aj tvoj um je šťastný. Iné oblasti v mozgu spojené s potešením a odmenou môžu tiež ukázať väčšiu aktivitu pre ľudí, ktorí sa zamilovali.

Mozgová aktivita je rovnako jedinečná ako tvoje odtlačky prstov

Výskum publikovaný v časopise Nature Neuroscience naznačuje, že mozgová aktivita človeka môže byť rovnako jedinečná ako jeho vlastné odtlačky prstov.

Keď si hore, mozog vyrába dostatok elektriny na napájanie malej žiarovky

mozog

Podľa počítačových vedcov na Stanfordskej univerzite by robot s procesorom, ktorý je prakticky taký inteligentný ako ľudský mozog, potreboval na to, aby správne pracoval, najmenej 10 megawattov elektriny. A 100 miliárd buniek v našom tele generuje presne takéto množstvo energie, a tým by dokázalo rozsvietiť malú žiarovku. A informácie z tvojich rúk prúdia do mozgu rýchlosťou 500 kilometrov za hodinu.

 

 

Zdroj: thehealthy.com | topdesat

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov