TOP 10

Toto sú najbohatší ľudia na svete za rok 2023

najbohatší ľudia

videní: 4.3K

Kto sú to vlastne najbohatší ľudia na svete za rok 2023? A kto z nich je najbohatší? Výsledok vás možno prekvapí.

Kto je najbohatší človek na svete? Bernard Arnault a jeho rodina s ohromujúcim majetkom 210,8 miliardy dolárov je v súčasnosti považovaný za najbohatšieho človeka na svete. Francúzsky podnikateľ je predsedom predstavenstva a generálnym riaditeľom spoločnosti LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, najväčšieho konglomerátu s luxusným tovarom na svete. Arnaultov obrovský majetok sa pripisuje predovšetkým jeho úspešným investíciám do luxusných značiek, módy a ďalších odvetví.

V neustále sa meniacom prostredí globálneho bohatstva vyniká hŕstka jednotlivcov. V auguste 2023 dominuje rebríčku najbohatších ľudí na svete celý rad vizionárov, podnikateľov a obchodných magnátov pochádzajúcich z rôznych kútov sveta. Pozrime sa bližšie na 10 najbohatších ľudí sveta a preskúmajme ich neuveriteľné cesty k nahromadenému bohatstvu.

Toto sú najbohatší ľudia na svete:

1. Bernard Arnault – 210,8 miliardy dolárov

Francúzsky magnát Bernard Arnault je najbohatším mužom na svete. Jeho majetok dosahuje 210,8 miliardy dolárov a patrí mu prestížna prvá priečka. Je predsedom LVMH (Moet Hennessy Louis Vuitton), popredného svetového konglomerátu s luxusným tovarom. LVMH sa môže pochváliť rozsiahlym portfóliom renomovaných značiek, ako sú Louis Vuitton, Christian Dior, Moet & Chandon a Sephora.

2. Elon Musk – 196,5 miliardy dolárov

Elon Musk, ikona inovácií a podnikania, je druhým najbohatším človekom na svete. Druhú pozíciu obsadil s čistým majetkom 196,5 miliardy dolárov. Muskove podniky pokrývajú rôzne oblasti vrátane elektrických vozidiel (Tesla), výskumu vesmíru (SpaceX) a sociálnych médií (Twitter).

3. Jeff Bezos – 117,4 miliardy dolárov

Jeff Bezos, vizionár spoločnosti Amazon, je na treťom mieste s majetkom 117,4 miliardy USD. Jeho vytvorenie online maloobchodného gigantu spôsobilo revolúciu v oblasti obchodu a cloud computingu. Bezos sa pustil aj za hranice elektronického obchodovania a začal podnikať, napríklad v súkromnej leteckej a kozmickej spoločnosti Blue Origin. Jeho príspevky sa významne podieľali na formovaní moderného digitálneho prostredia.

4. Larry Ellison – 112,3 miliardy dolárov

Larry Ellison je ďalším najbohatším mužom sveta z USA. Muž, ktorý stojí za spoločnosťou Oracle Corporation, je na štvrtom mieste s čistým majetkom 112,3 miliardy USD. Význam spoločnosti Oracle v oblasti softvérových riešení a akvizícií, ako napríklad Sun Microsystems, upevnil Ellisonovo postavenie. Uznanie si získal aj vďaka investíciám do spoločnosti Tesla, čo svedčí o jeho mnohostranných aktivitách.

5. Warren Buffett – 106,4 miliardy dolárov

Warren Buffett, prezývaný “veštec z Omahy”, je na piatom mieste s majetkom 106,4 miliardy dolárov. Jeho finančný talent ho posunul do čela Berkshire Hathaway, investičného konglomerátu, ktorý zahŕňa rôzne odvetvia. Buffettova oddanosť filantropii a jeho záväzok k iniciatíve Giving Pledge podčiarkujú jeho vplyvný odkaz.

1 2 »

b
Komentáre

Sociálne siete

facebook  

Odporúčame

HS-logo

TOPdesat.sk copyright © 2023 | Všetky práva vyhradené

Hore
});

online geldanlagen geldanlagen

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov